Бабине літо 2022 в Україні: що кажуть синоптики та народні прикмети про потепління

Осінь вже встигла налякати багатьох різким похолоданням. Проте синоптики пообіцяли, що така погода протримається недовго – зовсім скоро в Україні потеплішає. Коли чекати бабине літо і як довго воно протримається?

Перша половина вересня встигла добре сполохати українців. Багато хто вже дістав теплі речі, демісезонне взуття та розпочав підготовку до опалювального сезону. Назвати таке рішення неправильним не можна, проте будьте готові до того, що по всій Україні ще буде тепло. Так, синоптики спрогнозували, коли до нас прийде бабине літо і чи довго ми зможемо насолоджуватися останніми теплими днями перед затяжною зимою.

Окрім прогнозів синоптиків, редакція “Однієї хвилини” зібрала кілька народних прикмет, за якими наші предки орієнтувалися у погоді раніше. Завдяки мудрим підказкам з минулого ми можемо передбачити настання тепла.

Бабине літо в Україні 2022: прогноз синоптиків

Теплота прийде в Україні нерівномірно – першими насолодяться приємною погодою мешканці західних регіонів. Згодом погрітися під осіннім сонечком зможуть і жителі інших областей країни.

Метеоролог Ігор Кібальчич ділиться прогнозами, що спочатку потепління прийде на територію Заходу України. Приблизно до закінчення першої половини вересня жителі цього регіону нарешті відпочиватимуть від постійних коливань температурного стовпця і зможуть ненадовго скинути теплий одяг. Українці, які мешкають в інших областях, почнуть відігріватися лише на початку жовтня.

Однак, за словами кліматолога Наталії Голені, поки що точні дати назвати важко. Фахівець заявляє, що очікує на потепління у другому місяці осені, але називати точні цифри не ризикує. Метеорологічний ресурс WiseMeteo поділився більш точними прогнозами на осінь, що настала.

Метеорологи поділилися прогнозами
Метеорологи поділилися прогнозами
Бабине літо 2022 триватиме недовго
Бабине літо 2022 триватиме недовго

Фахівці, які працюють над прогнозами на цьому сайті, поділилися, що наприкінці вересня розпочнеться бабине літо, проте до середини жовтня температура знову почне поступово падати і вже не повернеться до колишніх показників.

Бабине літо в Україні 2022: народні прикмети

Хоча багато скептиків звикли вважати народні прикмети науково не доведеними фактами, яким не варто довіряти, наші предки саме за знаками природи судили про майбутні погодні зміни.

  • У вересні гримить грім? Значить у жовтні стовідсотково буде бабине літо!
  • Про те, наскільки довгим буде літо, що настало, наші предки судили за кількома фактами. Осіння теплота протримається довго, якщо в перших числах другого місяця осені листя на деревах залишається зеленим. Крім того, варто очікувати спекотного та тривалого бабиного літа, якщо воно почалося з веселки. Якщо під час осіннього потепління ви помітили, що вас кусають комарі, це теж означає, то бабине літо прийшло надовго.
  • Однак, якщо під час бабиного літа ви спостерігаєте велику кількість павутиння, то довго потепління не триватиме.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.