Вперше в Україні. В армії з’явилася перша жінка-водолаз (Фото)

Військово-Морські Сили нашої країни поповнилися першою жінкою-водолазом.

Такого раніше не було. Військово-Морські Сили нашої країни поповнилися першою жінкою-водолазом. Їй стала Катерина Никитенко, якій виповнилося 19 років.

 ""

Вона зараз знаходитися на військовій службі в Одесі. Спершу вона служила матросом, зараз вже старшина першої статті. Катериною була здобута перемога на змаганнях в Україні по єдиноборству під водою – акватлону.

 ""

Коли вона вчилася в м Ізмаїлі в медичному училищі, вона поставила собі за мету бути військової. Здобувши диплом медпрацівника, Катерина подала прохання в командування ВМС України про призов її на військову службу.

Пройшовши курс фельдшера в водолазної школі в Миколаївській області, вона приступила до своїх військових обов’язків. Далі Катя прийняла рішення піти в водолази і початку спецнавчання.

 ""

У неї вже нараховано 650 хвилин перебування під водою. Максимальна глибина, на яку дівчина вже поринала досягла 30 метрів. Після тренувань вона може затримувати дихання до 3 хвилин і пропливати під водою до 50 метрів.

 ""

Також Катерина поставила перед собою амбітне завдання: закінчити курси інструкторів і стати водолазом інструктором, а далі “водолазним фахівцем”. Однак на цьому вона не збирається зупинятися і вирішила здобути вищу військову освіту.

Схожі статті

З кістлявої риби свекруха робить котлети без кісточок і без рибного запаху: всі секрети приготування смакоти

Смачні рибні котлети можна готувати не лише з дорогого філе, а й з маленької та кістлявої річкової риби. Для цього потрібно знати кілька кулінарних секретів.

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дружина Андрія Шевченка, яка раніше була топ-моделлю

В цьому році відомий український футболіст Андрій Шевченко буде святкувати 20-ту річницю подружнього життя. Як виглядає і чим займається дружина спортсмена – далі у матеріалі.

Спробувала його в ресторані і він підкорив моє серце: салат простий, але дуже смачний. Став ходовим у нас

Цей салат з пекінською капустою до банального простий і зрозумілий. Та поєднання продуктів у ньому настільки вдале, що страва виходить нереально смачною.