У кінологічному центрі поліції Донеччини народилися пухнасті слідопити. Майбутніми співробітниками стали собаки породи бладхаунд

Штат чотирилапих слідчих на Донеччині поповнився собаками породи бладхаунди по кличці Фердинанд і Хейлі. Нещодавно у пари хвостатих детективів народилися цуценята. Тепер знайти людину буде набагато простіше, адже нові службові собаки володіють унікальним нюхом.

З появою нових чотирилапих слідопитів робота кінологічного центру поліції на Донеччині буде в рази ефективніша.

Заступник начальника кінологічного центру Сергій Пронь розповів, чим собаки породи бладхаунди такі особливі:

«Цей пес може брати слід дуже великої давнини й переслідувати і людину, і тварину до 200 кілометрів. Наразі в нас три бладхаунди. Ми запустили програму оновлення поголів’я і плануємо в майбутньому половину наших розшукових собак перевести на породу бладхаунд».

Пронь зауважив, що собаки володіють унікальним нюхом. За допомогою якого вони можуть відчути слід, залишений протягом 48 годин.

Собаки Фердинанд і Хейлі прибули до Маріуполя з Одещини. Зараз вони допомагають працівникам кінологічного центру шукати людей та розкривати інші злочини. Коли їхні цуценята підростуть, вони теж стануть поліцейськими псами.

Молодший інспектор-кінолог Сергій Марков опікується хвостатими колегами. Чоловік розповів, що бладхаунди справжні професіонали:

«Знаєте, навіщо їм такі довгі вуха? Коли собака йде по сліду, у нього закриваються очі, опускається голова. Вухами він збирає запах, і той нікуди не дівається. Пес не відволікається ані на тварин, ані на будь-кого, він йде тільки по сліду».

За успішну виконану роботу песики отримують винагороду – обріз яловича.

Собаки породи бладхаунд віддані, добрі, але вперті. Тому вони важко піддаються дресуванню. Вони дружні, врівноважені, звикли працювати в команді, але кінологам потрібно мати неабияке терпіння.

На цю мить у кінологічному центрі Донеччини виховують 55 поліцейських собак. Серед них є німецькі, бельгійські, голландські вівчарки, лабрадори. І нещодавні новобранці бладхаунди та ротвейлер.

Якщо бладхаунди можуть ужитися з усіма тваринами, то ротвейлер Джанго суцільна протилежність своїх колег.

«Пес дуже сміливий, жорсткий, надасть відсіч будь-кому, він не терпить панібратства, це собака одного господаря. Паралельно ми відпрацьовуємо з ним навички захисної служби», – повідомив заступник кінологічного центру Сергій Пронь.

Зараз службові собаки допомагають шукати людей, наркотики й навіть вибухівки. Кінологічний центр також планує запровадити напрям діяльності, пов’язаний із розшуком людських останків і трупів. Німецька вівчарка по кличці Берта уже проходить навчання.

Для цінних співробітників кінологічного центру Донеччини збудували нові приміщення й облаштували комфортні вольєри для собак.

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.