Літня погода затримається, але снігопади не за горами: синоптики уточнили прогноз

В цьому році осінь рекордно тепла - зазвичай на початку жовтня вже морози, а зараз можна сміливо ходити в футболці і не замерзнути. Але синоптики відзначають - вже зовсім скоро слід чекати істотних змін.

Уже 5-8 жовтня в Закарпатській області підуть дощі, які поступово переносяться і на всі інші області України. Ось тоді українцям і доведеться діставати теплі речі, а також дощовики і парасольки.

Літня погода, яка до сих пір тримається вночі, поступово зменшується

Погода осінь 2020
Погода осінь 2020

Вже з наступного тижня (з 5 жовтня) по всій території України буде простежуватися зниження температурного режиму. Протягом тижня також будуть фіксуватися пориви вітру та високий рівень пожежної небезпеки, тому намагайтеся уникати багать, стежте за тим, щоб недопалки не потрапили на суху траву або узбіччя.

Перший сніг в Україні вже випав, його зафіксували в горах на заході. В інших регіонах країни його варто чекати близько 10-18 листопада. Тоді атмосферний фронт з Європи принесе суху і морозну погоду. Сніг випаде сухий, і вже незабаром розтане.

В цілому, зима буде, за прогнозами Укргідрометцентру, аномально теплою. Лише 20% ймовірності того, що в цьому році Україну накриють сильні снігопади і холоди.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.