Чекати чи не чекати? Синоптик розповів, чи буде в Україні взимку сніг, і чи варто міняти гуму на зимову

В Укргідрометцентрі запевняють - ймовірність того, що майбутня зима буде такою ж аномально теплою, як і попередня, - 80%. Але це не означає, що теплі речі вам не знадобляться. У найближчі три місяці буде дуже багато сюрпризів від погоди.

Глобальне потепління відбитися і на помірному континентальному кліматі, який нависає над Україною. Через це потепління щороку температура зміщується в позитивну сторону на кілька десятих градусів. Тому ще десять років тому зима була сніжною і морозною, а вже сьогодні опади у вигляді снігу – справжня радість і предмет для подиву.

Сніг в цьому році таки буде, і він не за горами

Сніг в Україні взимку
Сніг в Україні взимку

Синоптики прогнозують – перші серйозні опади випадуть вже в середині листопада. Однак вони будуть нетривалими і вже протягом декількох днів замети розтануть.

“У грудні буде плюсова температура як днем, так і вночі, а похолодання – тільки після Дня Святого Миколая “, – коментує синоптик Сергій Деркач. Деркач впевнений – зима цього сезону буде проходити за сценарієм попереднього. Тому критичних заморозків чекати не варто. Це погано для фермерів, адже земля не зможе отримати достатню кількість вологи і “відпочити ” після врожаю цього року.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.