Ціна на газ для населення в Україні зросте вже в листопаді: Нафтогаз назвав нові тарифи

Уже в листопаді в Україні зросте ціна на газ для населення і це навіть без урахування вартості за його розподіл, доставку і ПДВ.

Головна українська газопостачальна компанія «Нафтогаз» підвищує тариф на природний газ з наступного місяця на цілих 34,7%. Так, в рамках місячного пакета ціна за кубометр становитиме 6,33 гривні проти жовтневих 4,70 грн.

Підвищення торкнулося і річного тарифу на 23,09% — в жовтні його вартість становить 5,24 грн/м³, а з листопада ця цифра зросте до 6,45 грн/м³.

При цьому клієнти «Нафтогазу» мають можливість придбати річний пакет до 31 жовтня, зафіксувавши тим самим ціну в 5,24 гривні за кубометр, щоб уникнути цінових коливань в майбутньому.

Оплата коммунальных услуг
Оплата комунальних послуг

Як повідомляє постачальник газу, зміна вартості обумовлена сезонним фактором — чим ближче зима, тим вищий попит, а також зростанням оптових цін на блакитне паливо. Судячи з усього, скоро воно стане золотим.

Справа в тому, що уряд використовує для розрахунку вартості газу європейські норми. Буквально за місяць в Європі вони зросли на 26%, в результаті чого довелося переглянути і вартість палива для українських виробників тепла.

Нафтогаз
Нафтогаз

Разом з цим споживачів запевняють, що в цьому році на відміну від минулого газові сховища України заповнені більш, ніж на 90%, тому тарифи будуть рости повільніше, ніж зазвичай.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.