Що допоможе вберегтися від зараження коронавірусом: єдиний спосіб

Відомий лікар-інфекціоніст Євген Дубровський нагадує, що зараження китайською хворобою відбувається при швидкому контакті.

На 100% немає способу, який би виключив можливість зараження, проте є заходи, які допоможуть запобігти потраплянню заражених частинок зі слизової одну людину на слизову оболонку іншого.

Зараз стрімко збільшується кількість хворих “короною”, і це пов’язано з тим, що люди перестали дотримуватися запобіжних заходів

коронавірус
коронавірус

Про маски і антисептики дуже швидко забули, хоча ще навесні-влітку їх скуповували цілими партіями. Єдине, що зараз реально працює – це соціальна дистанція, тобто ізоляція хворих. Про це в Фейсбуці пише лікар-інфекціоніст Євген Дубровський. Він уточнює, що, якщо ви не знаєте чи хвора людина, не підходьте до нього. Також він радить повністю обмежити себе від відвідин місць скупчення людей, а якщо, зважаючи на роботи, це неможливо, то обзаведіться засобами особистого захисту і правильно їх використовуйте.

“Все дуже просто: захворів – сиди вдома. Але в житті не так легко дотримуватися цього принципу “, – пише Дубровський. Але уточнює, що це просте правило допоможе не тільки позбавити себе від турбот і витрат, пов’язаних з лікуванням, а й збереже ваше життя.

коронавірус
коронавірус

Нагадуємо правила, які допоможуть уникнути зараження китайським вірусом:

– завжди після повернення з вулиці мийте руки, навіть якщо ви просто виходили в під’їзд;

– І не зостається в місцях скупчення людей або громадських місцях без масок;

– навіть в масці на відстані мінімум двох метрів від інших людей;

– уникайте тактильного контакту;

– носіть рукавички і не чіпайте руками продукти в супермаркеті;

– намагайтеся не використовувати готівку, віддавайте перевагу безготівковим розрахунком (безконтактної оплати);

– на час відмовтеся від вечірок, тусовок і інших зустрічей з друзями (по можливості, поки погода дозволяє, віддавайте перевагу зустрічам на свіжому повітрі збереженням дистанції).

І пам’ятайте, окремо ці ради не підстрахують вас від зараження. Ефект вони надають тільки в комплексі. Якщо ви відчули симптоми хвороби, терміново зверніться до свого лікаря або за номером 103. Не займайтеся самолікуванням.

Популярне

Схожі статті

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.

Ну просто тане в роті: мій фірмовий тортик із шоколадних млинців і вершкового крему! Без духовки та желатину

Ніжний, смачний та красивий у розрізі — млинцевий торт із вершковим кремом. Порадуйте домашніх новим десертом, який стане улюбленим у вашому арсеналі.