Новий король Великобританії станцював гопак разом із українським ансамблем: це було епічно (ФОТО)

Наступник Єлизавети II король Великобританії Карл ІІІ добре знайомий із українською культурою. Чарльз III навіть колись танцював український гопак разом із українцями.

8 вересня 2022 року у віці 96 років пішла з життя британська королева Єлизавета ІІ. Горе трапилося після обіду в родинному колі, поважний вік приніс із собою проблеми зі здоров’ям. Смерть прийшла до улюбленого замку Її величності в Шотландії – Балморал. Дивно, але ще кілька днів тому королева приймала гостю – нового прем’єр-міністра Ліз Трасс. Зустріч зафіксувала Джейн Барлоу, яка волею долі зробила останні фото королеви. За словами фотографа, Єлизавета ІІ помітно схудла, але залишалася прикладом королівської гідності та величі, щедро обдарувала її увагою та посмішками. На руках королеви почали з’являтися темні плями, що свідчить про поганий кровообіг.

Остання фотографія королеви Великобританії Єлизавети ІІ
Остання фотографія королеви Великобританії Єлизавети ІІ

Жінка перебувала на престолі 70 років і стала рекордсменкою у цьому питанні. Наступник королеви, її старший син 73-річний Чарльз ІІІ став королем під іменем Карл ІІІ. Як з’ясувалося, спадкоємець британського престолу тісно знайомий з українською культурою. Історик грузинського походження Вахтанг Кіпіані опублікував архівне фото, де молодий Чарльз танцює український гопак разом з учасниками ансамблю “Говерла”. Фото зроблено 1981 року у місті Дербі. Коментатори захоплені спритністю британського монарха та висловлюють впевненість в українських генах Чарльза ІІІ, а деякі читачі вважають, що фото постановочне:

  • І добре ж танцює, судячи з усього!
  • Козацькі гени!
  • Чарльз крутяк!
  • Господи! Ще один “бандерівець” на престолі! Це світова змова! Куди дивляться масони?
  • Епічне фото.
Архівне фото короля Карла ІІІ: танцює гопак із українським колективом
Архівне фото короля Карла ІІІ: танцює гопак із українським колективом

Історики запевняють, що покійна Єлизавета ІІ мала українське коріння – вона прапраправнучка князя Ярослава Мудрого. Кандидат історичних наук Олена Ясинецька розповіла про споріднений зв’язок дочки Ярослава Мудрого Анни та королеви Єлизавети ІІ. Звісно, через це не варто стверджувати, що королева була українкою. Головне, що слід знати, – європейські династії тісно пов’язані з українською генеалогією.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?