Борис Джонсон отримав відзнаку від мера Києва Кличка: “Тепер їздитиму на метро безплатно”

Про те, що Бориса Джонсона українці просто обожнюють, свідчить ніжна назва англійського екс-прем'єра Джонсонюком і складання пісень про цю видатну політичну особистість. Тепер чоловік набув ще й звання Почесного громадянина Києва.

Рішення про присвоєння почесного звання британцю було узгоджено ще торік у жовтні депутатами Київради. Але днями в Давосі мер столиці Віталій Кличко зміг особисто вручити посвідчення, нагрудний знак й іменний годинник Борису де Пфеффелу. Величезний друг України радісно прийняв регалії і пожартував, що тепер зможе безплатно кататися в київському метро досхочу.

Борис Джонсон отримав з рук Віталія Кличка посвідчення почесного громадянина Києва

Це не перше визнання дій колишнього прем’єра Великобританії від України. Торік на День Незалежності президент Зеленський нагородив Джонсона найвищою відзнакою країни для іноземців – орденом Свободи.

Ставши почесним киянином, Борис отримує можливість заходити до приміщення Київради, міської адміністрації, а коли вийде на пенсію, матиме право на допомогу з міського бюджету у 5 прожиткових мінімумів.

Усього подібного звання за незалежної України було вшановано 85 осіб. За мерства Леоніда Черновецького “космонавт” пропонував зарахувати в число почесних громадян Діда Мороза з Лапландії, але депутати не підтримали подібну пропозицію.

Особисте життя

58-річний Борис Джонсон має молоду дружину Керрі Саймондс, яка у березні відзначатиме 35-річний ювілей. Одружилася пара 2021 року. Відтоді у них з’явилося двоє малюків. Хлопчика назвали на честь лікарів, що врятували життя політику, коли він захворів на корону. Маля має складне ім’я – Вілфред Лоурі Ніколас. А Ромі Айріс Шарлотта отримала ім’я від тітки і бабусі Керрі.

Борис Джонсон із третьою дружиною Керрі

Коли Борис покидав посаду лідера Консервативної партії, дружина разом із дітьми прибула, щоб підтримати чоловіка. Це третій шлюб велелюбного Джонсонюка. Від перших двох дружин у нього є п’ятеро дітей.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.