Чому люди скуповують туалетний папір під час коронавіруса: відповідь знають учені

Як тільки коронавірус набрав обертів увесь світ почав масово скуповувати їжу та інші засоби першої необхідності. Список обов'язкових покупок очолили гречка і туалетний папір, які зараз так складно знайти, як маски й антисептики. Якщо замість гречки люди беруть інші крупи, то за туалетний папір навіть б'ються.

Учені та психологи розповіли, який зв’язок між пандемією і туалетним папером.

Психолог Барух Фішхофф з Університету Карнегі-Меллон стверджує: «Якщо люди не можуть знайти ту їжу, яку вони хочуть, вони можуть купити іншу. У туалетного паперу немає альтернатив».

Наші дії і мислення безпосередньо залежать від психіки. А ось на формування психіки впливає сім’я і суспільство. Усі скуповують величезну кількість рулонів, а значить і тобі потрібно, так як дійсно можеш залишитися без паперу. А значить і без комфорту.

Професор Університету Британської Колумбії Стівен Тейлор розповідає, що під час пандемії люди бояться інфекції, яка викликає почуття відрази. Тому вони хочуть уникнути будь-якого забруднення. А туалетний папір є кращою зброєю у цій справі.

Також професор додав: «Люди думають, що вони повинні робити щось, щоб убезпечити себе і свої сім’ї. А що вони можуть робити крім того, щоб мити руки і сидіти вдома?».

Хтось може сміятися з цього, хтось ставитися з розумінням, а комусь усе рівно. Люди купують те, що їм доступно і вкрай необхідно. Вони бояться залишитися ні з чим під час коронавіруса. Психолог Мері Алворд упевнена: «Нас заспокоює думка, що вона у нас просто є. Усі ми їмо, спимо і ходимо в туалет – це базові потреби».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Новий хантавірус: від інфекції уже помер один чоловік

Нагадаємо, лікування коронавіруса: чи допомагає пиття теплої води видалити коронавірус?

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.