Лужок – найкраща ідея

Раніше садівники ненавиділи дикі, звичайні газони. Перший проблиск маргаритки, пухкого подорожника або кульбаби призводив до того, що садівники намагалися позбутися від них.

Раніше садівники ненавиділи дикі, звичайні газони. Перший проблиск маргаритки, пухкого подорожника або кульбаби призводив до того, що садівники намагалися позбутися від них .

Широколисті бур’яни (тобто будь-які з перерахованих вище) були досить шкідливими, але «проблемні бур’яни», такі як спідвел, конюшина, трилисник або навіть нешкідливі фіалки або первоцвіти, були абсолютно за гранню. Але сьогоднішні газони набагато більш неадекватні. Зараз назад модно вертати бур’яни. Це також набагато екологічніше. Вони створюють притулок для дикої природи таким чином, якого ніколи не робить газон без включення звичайних трав і бур’янів і, чесно кажучи, сад виглядає краще.

Золоте правило – залишати в спокої. Не чіпайте на своєму газоні бур’яни. Нехай природа йде своєю чергою.

І відрегулюйте свою косарку. Підніміть леза до максимуму.

Вам потрібно буде підстригати траву щотижня або 10 днів.

Зростання трави сповільнюється, тому її потрібно менше підстригати, але чарівні дикі квіти з’являються з нізвідки і самі по собі, і місяць за місяцем ви побачите, як багато різних видів оживають.

Це працює, просто. Насіння польових квітів того типу, які процвітають локально, вже присутні в грунті і на вітрі, і все, що заважало їм процвітати досі, – це поєднання близького скошування і високого рівня поживних речовин.

Переходячи до нового природному режиму догляду за газонами, можна переключитися на дикі квіти, одночасно приборкував більш багату траву.

Але як тільки бобові польові квіти, такі як конюшина і трилисник, закріпилися, вони “відкоригують ” азот з повітря, який генерує достатню кількість природного корму для підтримки руху трави без будь-якого рутинного годування.

Кінцевим результатом є трав’янистий газон, що містить дикі квіти, які можуть бути чим завгодно, від трилисника ноги птиці до диких орхідей, все в залежності від того, що відбувається природним чином в вашому районі. Це означає більше метеликів, бджіл, цікавої флори і фауни. Ваш сад буде гарний, здоровий і приносити вам радість.

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.