Дізнайтеся як правильно купатися в ополонці, щоб знайти міцне здоров’я

У Східній Європі, Україні та Росії зимове плавання є частиною святкування Хрещення. Існують також змагання із зимового плавання.

Інтерес до плавання на відкритому повітрі в крижаній лунці або крижаному басейні зростає з року в рік. Зимове плавання на відкритому повітрі підходить майже для всіх, але якщо ви підозрюєте у себе проблеми зі здоров’ям, спочатку зверніться до лікаря та обговоріть ризики, пов’язані з цим заняттям.

Зимове плавання – це плавання протягом зимового сезону, зазвичай на відкритому повітрі (плавання на відкритій воді) або в неопалюваних басейнах або на дахах.

У Східній Європі, Україні та Росії зимове плавання є частиною святкування Хрещення. Існують також змагання із зимового плавання. Багато зимових плавців плавають в стандартних купальних костюмах, а не в гідрокостюмах або інший термозахисту.

Одним зі способів підтримки лунки у звичайних місцях для купання в льоду є використання помпи, яка змушує воду циркулювати під лункою, запобігаючи утворенню льоду. Невеликі ополонки також можна тримати відкритими, закривши ополонку кришкою, щоб запобігти утворенню льоду.

Рекомендації із зимового плавання на відкритому повітрі

 "" Перед тим, як увійти в воду, прочитайте всі можливі правила і дотримуйтесь їх. Вони можуть відрізнятися від місця до місця.

Перед входом у воду рекомендується розігріти м’язи, наприклад при прогулянці з палицями або на лижах.

Збираючись купатися в ополонці в льоду, візьміть з собою напарника, щоб в разі чого він міг допомогти вам.

Не слід занадто швидко виходити із сауни в воду і навпаки, тому що різниця температур між сауною і водою може викликати стрес для серця, а зміна артеріального тиску може викликати запаморочення.

Для прогулянки до ополонки в льоду найкраще використовувати взуття або вовняні шкарпетки. Для зимових плавців доступні спеціальні капці, які також захищають ноги людини від слизькості, гострих каменів і солі.

Йдучи до ополонки, пам’ятайте, що стежки та ступені можуть бути слизькими. Ідіть повільно та обережно.

Ніколи не пірнайте головою в плавальну яму в льоду. Не рекомендується пірнати та намочити голову, бо це збільшує тепловтрати та може привести до холодного шоку.

При першому вході в воду швидко пориньте, але не плавайте. Це тому, що холодна вода може викликати абсолютно нормальне, нешкідливе утруднення дихання. Коли ваше тіло звикне до холоду, ви можете поступово збільшувати час, який ви проводите в воді.

 "" Після відвідування сауни та купання надіньте теплий одяг і при необхідності випийте теплий напій.

З метою безпеки, якщо ви помітите будь-які недоліки на об’єкті, ви повинні негайно повідомити про це керівнику.

У разі екстреної допомоги негайно зверніться за нею. Перш ніж вирушити купатися, переконайтеся, що знаєте, як викликати допомогу.

Схожі статті

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.