Реальне життя в Радянському Союзі: то про що мовчать блоги, видання та журнали

Дотепер вважається, що підготовка дітей в школі та у ВНЗ була на порядок вище ніж зараз. А всім полюбилися газовані автомати з гранованими склянками!

Сьогодні життя в Радянському Союзі обговорюються багатьма виданнями та різними авторами. Однак є закономірність – чим молодша за віком пише про СРСР людина, тим більше невідповідних реальному житті в СРСР від нього можна почути.

Це як у відомого гумориста вираз (не дослівно): “Сперечаймось з хрипотою і надривом про смаки бананів з тими хто їх не пробував”.

Але є й інша сторона життя в СРСР, про яку намагаються не згадувати.
Згадаймо про деяких з них.

 "" Зараз практично всі вікна на перших поверхах будинків в ґратах і вхідні двері з кодовим замком і броньовані.
У багатьох входах в житло стоять відеокамери. І відразу кидається разюча відмінність – в Радянському Союзі ключі від квартири залишали у сусіда або у себе під килимком на одному сходовому майданчику.

Згадайте, що в СРСР були магазини, які працювали за принципом сучасних супермаркетів. До того ж на вході не було відеокамер, охорони та магнітних воріт. Це зараз все зроблено, щоб мінімізувати та виявляти крадіжку.

Ні для кого не секрет, що сфера освіти дуже змінилася в порівнянні в тій, що була в СРСР. Досі вважається, що підготовка дітей в школі та у ВНЗ була на порядок вище ніж зараз.

 "" Згадайте оздоровчі піонерські табори в Радянському Союзі. Як в них діти відпочивали та набиралися здоров’я і додаткових знань про природу і навколишній світ.
Зараз кожна сім’я може собі дозволити відправити на оздоровлення свою дитину?

А різні освітні гуртки, які були в СРСР. І до того ж абсолютно безкоштовні.
У музичних школах дітям за бажанням видавали інструменти на час навчання, теж безкоштовно.
Дітей привчали до порядку в класі та чистоті. Урок праці був окремо для хлопчиків – яких вчили майструвати та для дівчаток – яких вчили шити та готувати.

 "" А всім полюбилися газовані автомати з гранованими склянками! Навіть ті, з дорослих, які хотіли випити вина, брали склянку з газованого автомата і потім повертали назад.

Цікавий був час – правда?

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.