Сади снів: цього літа в гвоздиках

Існує багато різновидів цих прекрасних квітів. Догляд за ними дуже простий.

Гвоздики ідеально підходять для невеликих садів. Будучи справжніми шанувальниками сонця, воскові, схожі на траву, сріблясто-блакитні або сіро-зелене листя рослин, компактні матові форми і обмежені кореневі системи роблять їх ідеальними для посушливих місць в саду.

Вони вдома в контейнерах, альпінаріях, піднятих клумбах і навіть в традиційних гарячих точках біля підніжжя південних стін. Гвоздики добре поєднуються з іншими маленькими, повільно зростаючими квітами, такими як сріблясті пернаті Artemesia schmidtiana Nana. Їх сотні на вибір, багато з прекрасним ароматом. Сучасні гвоздики, такі як знаменитий лососева-рожевий Доріс, цвітуть все літо з червня по вересень. Тоді є кремезні гвоздики рокарій і їх численні гібриди, такі як Маленький Джок, весь сезон.

Фаворитами колекціонерів є старомодні гвоздики, такі як мускатний горіх Fenbow ‘s, які відомі своїми багатими, пряними ароматами, хоча в якості невеликого недоліку більшість цієї групи мають короткий квітучий сезон, триває близько шести тижнів в червні і липні.

Який би тип ви не вибрали, у них є одна спільна риса – вони трохи недовговічні. У віці двох років більшість рожевих розквітають, в три вони виходять за межі свого піку, і в чотирьох з них більшість сортів помітно скорочуються, з меншою кількістю квітів, які лисіють стебел і стоншується листяних матів з ділянками відмирання. До п’яти років вони часто повністю вимирають.

Тому, якщо ви не хочете замінювати свої рослини кожні кілька років, варто регулярно займайтесь розмноженням.

Це особливо актуально для старомодних гвоздик, які швидше за все вимирають і – в рідкісних випадках – їх складніше замінити, але це хороша ідея – взяти живці будь-яких гвоздик в друге або третє літо.

Гвоздики легко розмножуються.

Незабаром після того, як їх перший потік квітів закінчиться, ви побачите кілька сильних, квітучих наростів.

Коли вони довжиною п’ять або вісім сантиметрів, приблизно з початку до середини липня, відтинайте їх близько до основи. Щоб перетворити їх в черешки, очистіть кілька нижніх листків, потім вставте чотири або п’ять по краю горщика, заповненого сумішшю 50:50 багатоцільового компосту з піском і торфом.

Поставте їх на підвіконня в приміщенні при хорошому освітленні, але не під сильним сонцем, і протягом шість-вісім тижнів поливайте їх окремо. До наступної весни у вас будуть сильні молоді рослини, готові зайняти місце старих в саду.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.