(Відео, Фото) ТОП-7 гастрономічних брендів з СРСР: “Советское шампанское “, сирок “Дружба ” та інші незабутні радянські продукти

Навіть і зараз ці продукти, хоча і змінені за якістю приготування мають попит серед населення.

У Радянському Союзі були на прилавках продукти про які всі хто жив в ту епоху пам’ятають. Згадуючи ці продукти можна з ностальгією говорити про якість і їхньому смаку.

Можливо тоді не було такого достатку продуктів, як зараз, і тому вони так запам’яталися. Навіть і зараз ці продукти, хоча і змінені за якістю приготування мають попит серед населення.

Перегляньте нижче 7 найпопулярніших і жаданих в те, а напевно і в цей час продуктів з Радянського Союзу.

Згущене молоко

 "" Винайшов згущене молоко в кінці XVIII століття французький кондитер Ніколя Аппер.
В СРСР крім звичайного згущеного молока з цукром випускали також: “Кава зі згущеним молоком і цукром “, “Вершки згущені з цукром”, “Молоко згущене стерилізоване (без цукру)” і тягучу варене згущене молоко.

Деякі домогосподарки та тоді та зараз навчилися робити згущене молоко в домашніх умовах. Але все одно покупна згущене молоко смачніше!

“Лікарська ковбаса”

 "" Назвали її так, тому, що спочатку вона призначалася при хворобах шлунка. В рецепт входив: нежирна свинина (60 г, на 100 г фаршу), свинина жирна (25 г) і м’ясо яловиче вищого сорту (15 г), плюс сіль і цукор і трохи кардамону. Перцю та інших гострих спецій, приправ, прянощів в цій ковбасі не було.

Ця ковбаса незамінне підходила на бутерброд вранці та з сьогоднішній час теж. А “Олів’є” на Новий рік без неї не обходилося

Радянське шампанське

 "" Це було вдалий винахід радянських виноробів. “Советское шампанское” – обов’язковий атрибут на Новий рік в кожній родині в той час.

Сирок “Дружба”

 "" Без цього сирка неможливо було уявити радянські посиденьки – з цим продуктом готували все: від сирного супу на обід до вечірніх закусок.

Шоколад “Оленка “

 "" Смачний і недорогий, а також якісний шоколад, який дуже любили діти.

Напій “Байкал”

Спершу цей рецепт ніхто не знав, про потім дізналися, що темно-коричнева ароматна газована включала рослинні екстракти: звіробій, корінь солодки, лавровий лист, евкаліпт, цедра лимона та інших. Етикетку прикрашало зображення озера Байкал з соснами на березі.

Торт “Пташине молоко”

 "" В його основі рецепта лежить витяжка з морських водоростей – агар-агар.

Ну як ви згадали ці продукти. Правда незабутній смак?

Популярне

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.

Як виглядає і чим займається 24-річний син Ірини Білик: весь в татуюваннях і з довгим волоссям (Фото)

Старший син відомої української співачки Ірини Білик Гліб виріс таким же творчим і харизматичним, як і його зіркова мама. При цьому хлопець уникає надмірної публічності.