Орхідея і інші домашні квіти: відкрийте для себе найпоширеніші токсичні рослини і чи варто їх тримати вдома

Від очищення повітря і відлякування комах до додавання краси та зелені в ваше простір - переваги кімнатних рослин численні.

Кімнатні рослини можуть багато в чому поліпшити атмосферу вашого будинку. Від очищення повітря і відлякування комах до додавання краси та зелені в ваше простір – їх переваги численні. Однак отруйні кімнатні рослини можуть бути небезпечні для вашої дитини. З’ясуймо, які рослини отруйні для людини, і що ви можете зробити, щоб цьому запобігти.

Чому ваша дитина наражається на ризик?

Як тільки ваша дитина переходить в фазу дослідження, він може додати вам нових проблем і стресу, щоб ви могли стежити за ним по всьому будинку. Вони хочуть повзати або ходити весь час, і їх новознайдена рухливість змушує їх хотіти помацати, понюхати та спробувати все, що вони бачать! Це означає, що потрібно бути дуже обережним з тим, що знаходиться в межах досяжності в будинку.

У цей момент небезпечно мати навколо отруйні кімнатні рослини. Дотик до листя, стебел або ґрунті деяких кімнатних рослин або їх проковтування може викликати ряд шкідливих наслідків, починаючи від шкірної алергії та розлади шлунку до блювоти та діареї.

Загальні токсичні кімнатні рослини

Деякі з найбільш поширених кімнатних рослин можуть бути досить токсичними для вашої дитини. Ось список, який допоможе вам зрозуміти, які з них отруйні, а які безпечно тримати вдома з новим маленьким дослідником.

Отруйні чи орхідеї для немовлят?

Більшість різновидів орхідей не отруйні, і різновид орхідей фаленопсис була особливо відзначена як безпечна. Деякі різновиди орхідей навіть використовувалися в китайській медицині через їх лікувальних властивостей. З урахуванням сказаного, орхідея – це велике сімейство квітів, і не всі різновиди були досліджені на предмет їх впливу на людину. Деякі різновиди, такі як орхідея капці, класифікуються Каліфорнійським університетом як токсичні для людини. Тому краще тримати всі орхідеї в недоступному для дитини місці.

Також не рекомендується орхідеї тримати в спальні.

Орхідеї та езотерика

 "" За повір’ям, коли орхідея знаходиться в спальні, то під час сну людина стає беззахисний, і рослина буде харчуватися його енергією, особливо якщо у жінки м’який характер. За фен-шую цю квітку забирає енергію і зменшує лібідо. Тому потрібно її тримати в тому місці, де чоловіки менше знаходяться.

Мирні лілії: наскільки вони отруйні?

Мирні лілії – популярний вибір для кімнатних рослин, бо за ними легко доглядати, і вони дають гарні білі квіти. Але отруйні чи мирні лілії для людини? Відповідь позитивна, якщо є в великих кількостях. Проковтування квітки може викликати відчуття печіння з подальшою алергічною реакцією. Наслідки можуть викликати набряк язика, рота і губ. Якщо ви плануєте вирощувати лілію світу, переконайтеся, що вона знаходиться на висоті, недоступній вашій дитині, наприклад, на книжковій полиці.

Чи може герань бути отруйною?

Герань – одне з найпоширеніших кімнатних рослин завдяки своїм яскравим кольорам. Їх ефірні олії цінуються за протигрибкові та антибактеріальні властивості. Хоча герань зазвичай вважається безпечним для використання в якості кімнатної рослини, майте на увазі, що при дотику вона може викликати роздратування шкіри або контактний дерматит. Це через присутніх в рослині ефірної олії.

Филодендрон: він отруйний чи ні?

Хоча филодендрон часто зустрічається в приміщенні, для людини це досить отруйна кімнатна рослина. Вживання будь-якій частині цієї рослини може викликати серйозну алергічну реакцію, а також блювоту і діарею. Оксалат кальцію, що міститься в філодендронів, є отруйним агентом. Оскільки це висить рослина, яке підіймається і поширюється, воно може бути особливо небезпечно для дітей, якщо вони знаходяться в межах їх досяжності.

Інші поширені отруйні кімнатні рослини

Крім згаданих вище, є та інші рослини, які також можуть бути токсичними для вашої дитини. Наслідки вживання в їжу будь-якій частині цих рослин можуть варіюватися від легкого розладу шлунка до серйозного отруєння, тому рекомендується уникати потрапляння їх в будинок. Якщо у вас є що-небудь з наступного, тримайте їх у недоступному для вашої дитини місці:

Пуансеттия
омела
каладіум
тупа тростину
амариліс
Виноградна лоза
кливия
англійська плющ
Азалія
мирт
Холлі
Плющ
парасолькове дерево
Foxglove
Єрусалимська вишня
квітка фламінго
оксаліс
слонове вухо
диявольський плющ
олеандр

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.