Китайський Новий рік 12 лютого 2021 року: прикмети і традиції свята

Напередодні Нового року сім'ї традиційно збираються, щоб відсвяткувати та насолодитися розкішними традиційними застіллями

Місячний Новий рік 2 021 – рік Бика – починається сьогодні (12 лютого в Азії, 11 лютого на заході). Це свято традиційно викликає те, що називають “найбільшою щорічною міграцією людей у світі “. Однак в цьому році є побоювання з приводу карантину.

Понад мільярд людей у Китаї і мільйони людей в усьому світі святкують Місячний Новий рік, який починається 12 лютого в Азії (11 лютого на заході).

Початок свята збігається з датою молодика в Азії, яке цього року припадає на 12 лютого (точний час – 11 лютий 2021 роки, 19:08 UTC).

Країни Азії, що відзначають Місячний Новий рік, включають Китай, Таїланд, Індонезію, Малайзію і Філіппіни. Його також відзначають в китайських кварталах і азійських будинках по всьому світу.

Історія

Китайський Новий рік
Китайський Новий рік. Ліхтарики

Вважається, що цей час почитати божеств і предків і бути з родиною. Щороку пов’язаний з одним з 12 тварин китайського гороскопу. 2021 рік – рік Бика.

Державне свято Китаю за місячним Нового року у 2021 році – 12-17 лютого. Після початку Нового року урочистості тривають 15 днів, кульмінацією яких є Свято ліхтарів.

Календар і місячний Новий рік

У Китаї звичний григоріанський календар використовується в повсякденному житті. Але дати в китайському календарі продовжують використовуватися для позначення традиційних свят, таких як Новий рік і фестиваль осіннього місяця. Він також використовується астрологичесно для вибору відповідних дат для весіль та інших особливих заходів.

Китайський календар – це місячно-сонячний календар, іншими словами, комбінація сонячного і місячного календарів. Він має довгу історію, що охоплює кілька китайських династичних періодів, починаючи з династії Шан приблизно в 14 столітті до нашої ери.

У календарі є кілька різних символічних циклів, використовуваних в китайській астрології, які роблять його складною і складною системою вимірювання часу.

Як зустріти місячний Новий рік: прикмети, традиції та заборони

Китайський Новий рік.
Китайський Новий рік. Якщо ви забудете прибратися вдома – то вас чекає нещастя і невдачі.

З першого дня Нового року за місячним (день молодика) до 15 дня (наступного повного місяця) святкування Нового року за місячним рясніють. Кожен день має особливе значення, яке варіюється в залежності від місцевих традицій. Не можна не прибрати в будинку перед настанням нового року, будинки ретельно прибираються, щоб змітати нещастя і вітати удачу.

Якщо ви забудете прибратися – то вас чекає нещастя і невдачі. Напередодні Нового року сім’ї традиційно збираються, щоб відсвяткувати та насолодитися розкішними традиційними застіллями, а також зустріти Новий рік феєрверком опівночі.

У наступні дні зазвичай проводяться святкові танцювальні паради за участю різнокольорових драконів або левів, проводяться церемонії вшанування божеств і предків, діти отримують гроші в червоних конвертах, обмінюються подарунками, члени розширеної сім’ї відвідують один одного і багато іншого, традиційне застілля.

Святкування Місячного Нового року традиційно завершується на 15-й день Святом ліхтарів. У цю ніч повного місяця, в більшість років, крім цього, сім’ї змішуються на вулицях із засвіченими ліхтарями, часто створюючи красивий світловий ефект.

Фольклор і місячний Новий рік

Існує кілька варіантів міфології святкування Місячного Нового року. Більшість з них засновані на історії про потворного, кровожерливого монстра, на ім’я Ніан, який з’являвся в останню ніч кожного року, щоб руйнувати села і пожирати людей. Мудрий старійшина порадив селянам відлякати чудовисько гучними звуками. Тієї ночі вони підпалили бамбук, запалили феєрверки та вдарили в барабани. Чудовисько, злякавшись гучних звуків і світла, втекло у свою печеру. В іншій версії міфу старий переконав Ніан звернути свій гнів на інших монстрів, а не на жителів села. Перш ніж його побачили їдуть на Ніан, старий, насправді Бог, порадив людям вішати у своїх будинках прикраси з червоного паперу і в останню ніч року запускати петарди, щоб не підпускати Ніан до себе.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.