Смак нашої юності: общепитовских їдальня і рибні дні – згадайте як це було!

Все-таки раніше було набагато смачніше і краще. Може тому, що ми були молоді та завжди в русі та звичайно весь час хотілося щось перекусити!

Пригадується общепитовське харчування в Радянському Союзі.

Чомусь запахи досі не забуваються. Особливо коли були студентами та з ранку бігли в їдальню, щоб встигнути до занять поснідати. Бо всі студенти любили довше повалятися в ліжку і завжди спізнювалися на заняття.

Не тільки колишні студенти з ностальгією згадують столовки в СРСР, а й інші люди жили в Радянському Союзі констатують, що є що згадати про общепитовське харчуванні та хороше, і погане.

Всяке було і приємне ставлення співробітників столових і іноді хамство. Але зараз після стількох років, чомусь згадується тільки хороше. Пам’ять працює вибірково.

А може просто хочеться повернутися хоч подумки в той час, коли ми були молоді та тоді не сильно переймалися на такі дрібниці.

Нещодавно, проходячи повз їдальню, я зрозуміла, що не почула знайомого аромату смачних страв. І мені раптом згадалися столові з кінця 80-х початку 90-х років.

обід
Обід

Пригадую, що по всій вулиці розносилися пахощі борщу, підливи, пиріжків. А як я скучила за найніжнішим пюре з хрусткими котлетками та запашною підливою.
На столах завжди стояли сіль і гірчиця, а на тацях сметанка і компотик.

сметана
Сметана

Рибки морської, можна було покуштувати вівторками четвергах, тому, що вівторок і четвер були рибними днями.
А ось цікаво, чому це рибні котлети завжди подавали до макаронів, а не до пюрешку?

А сардельки – величезні, соковиті та ароматні! Не те що зараз, з невідомого складу, навіть за великі гроші, але все одно несмачні.

сардельки
Сардельки

А яка ж була солянка! Смачна! Не передати словами! Порції величезні! Тільки приїжджали на практику в місто, відразу в їдальню бігли за солянкою.

солянка
Солянка

Пригадую кухарів, цих добрих і усміхнених жінок, яким не шкода було дати добавки та пиріжок.

А зараз за безплатною добавкою, ой як пошлють …
Зараз асортимент в їдальнях сильно змінився. У них пропонують сучасні салатики, шаурму і всяку закордонну фігню.

страви
Страви

Все-таки раніше було набагато смачніше і краще. Може тому, що ми були молоді та завжди в русі та звичайно весь час хотілося щось перекусити!

А як думаєте ви?

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.