Дворічна дитина – як дорослий і самостійний: користується духовкою, заварює чай і готує омлет

Мій син може і робить повний цикл прання. Він знає, як встановити правильну настройку, де поставити контейнер і пом'якшувач.

Флоренс Тейлор із Західного Суссексу вважає, що стиль виховання Монтессорі зробив її дворічного сина Джакса незалежним, цілеспрямованим і більш обізнаним про навколишній світ – і каже, що це означає, що вони можуть проводити більше часу разом.

Джаксом Тейлору всього два роки, але він вже знає, як заварити чашку чаю, надіти білизну і приготувати лазанью і омлети без особливої допомоги.

З
Син заварив чай

Його любляча мама, Флоренс, вирішила виростити свого маленького хлопчика, використовуючи техніку виховання дітей Монтессорі, італійський підхід, при якому діти вчаться і досліджують самостійно.

Багато хто вважає такий підхід небезпечним або безвідповідальним, але Флоренс пояснює, що вона завжди поруч з Джаксом, тому нічого не може піти не так, і стверджує, що це зробило його самодостатнім і цілеспрямованим.

Вона також каже, що залучення малюка в повсякденні справи означає, що вони можуть проводити більше часу разом.

У бесіді з The Mirror Флоренс із Західного Суссексу пояснює: “Мені подобалася ідея про те, що мій син самодостатній, мотивований і розвивається у свій час по-своєму.”

“Мова йде про те, щоб направляти дитину, але дозволяти йому бути лідером в його розвитку. Тут немає похвали або покарання, тільки керівництво і природні наслідки. Також велика увага приділяється тому, що ми називаємо практичною роботою, тобто повсякденної діяльності, такої як прання, миття посуду і вироби.

“Основна перевага для моєї сім’ї особисто в тому, що, оскільки я дозволяю своєму синові разом зі мною готувати, прати та робити все, що йому цікаво, майже не буде боротьби за владу, і він ще зовсім маленький. Він дуже незалежний, тому що йому дозволено бути. Не кажучи постійно: мама зайнята, йди пограй, немає, ти занадто маленький, він навчився навичкам, яких у деяких дорослих навіть немає.”

Попри те, що йому всього два роки, Джакс вже може виконувати багато завдань, з якими діти вдвічі старша за нього можуть поставати перед труднощами.

25-річна Флоренс пояснює: “Мій син може і робить повний цикл прання. Він знає, як встановити правильну настройку, де поставити контейнер і пом’якшувач, а після цього поміняти їх на сушильну машину.

“Я зайшла на кухню і побачила, як він перекладає білизна в сушарку, і все, що мені потрібно було зробити, це сказати спасибі. Він завжди цікавився кулінарією, і я дозволив йому. У нас є безпечні для малюків ножі та кухонний посуд, і він сам готував лазанью, болоньєзе та омлети. Я завжди поруч, щоб убезпечити його. він користується піччю, але знає, що вона гаряча, і не чіпає її фізично, і ніколи не чіпав її, він навіть сказав мені одного разу поворухнути рукою, тому що вона була на плиті, а плита – гарячої. ”

У
Унікальна дитина

“У компанії Монтессорі поширене висловлювання: допомагай стільки, скільки необхідно, але мінімально, і це саме те, що я роблю. “

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.