ТОП-4 дивних способу впливу місяця на наш організм

Коли ви гуляєте, ви можете поставити собі питання: чи дійсно повний місяць зводить людей з розуму? Дослідження в основному спростували цю теорію.

Оскільки орбіта Місяця не є ідеальним колом, Місяць іноді знаходиться ближче до Землі, ніж в інший час на її орбіті

За збігом, затемнення відбудеться водночас, коли Земля вирівняється між Сонцем і Місяцем, що викличе повне місячне затемнення. Орбіта Місяця навколо Землі нахилена до осі Землі, і орбітальну площину всіх цих речей просто час від часу стає на свої місця. Коли ритми шикуються, ви можете отримати від трьох до чотирьох затемнень поспіль або відбувається суперповню і затемнення.

Комбінація суперповню / місячне затемнення повториться не раніше 2033 року. В честь цього разючої місячної події ми відкопали цю більш ранню історію про те, як місяць може вплинути на ваш організм.

Місячне подія, гідне Instagram, відбувається, коли щомісячне повний місяць збігається з точкою на орбіті Місяця, де вона знаходиться найближче до Землі, тобто виглядає більше і яскравіше, ніж зазвичай. Кращий час для спостереження – після заходу сонця в вашому районі, коли місяць починає сходити.

Коли ви гуляєте, ви можете поставити собі питання: чи дійсно повний місяць зводить людей з розуму? (Зрештою, сновида походить від латинського слова.) Дослідження в основному спростували цю теорію, але ось чотири інших дивних способи, якими повний місяць може вплинути на нас.

Може регулювати менструальний цикл

Менструальний цикл у жінок репродуктивного віку триває близько 28 днів, що аналогічно тривалості місячної фази (29 днів). Але вони можуть бути більш тісно пов’язані: дослідження 2011 року, опубліковане в журналі Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, відстежував менструальні цикли 826 жінок у віці від 16 до 25 років. Майже у 30% жінок періоди припадали на повний місяць. Наступна за величиною група жінок, у яких була менструація під час певної фази місяця, становила всього 12,5% учасниць.

Це може привести до сплеску народжуваності

Мама і малюк
Мама і малюк

Дослідники відстежили 1000 пологів в приватній лікарні в Кіото, Японія. Вони виявили, що тим більше дітей народжується, чим ближче Місяць до Землі, коли гравітаційне тяжіння є найсильнішим. Однак повний місяць, що не має відношення до гравітаційного тяжіння, не мала очевидного ефекту.

Це може зіпсувати ваш сон

сон
Сон

У дослідженні, опублікованому в журналі Current Biology, учасники провели три з половиною дні в лабораторії сну, де вони не могли бачити годинник або зовнішній світ. Їм дозволили заснути та прокинутися, як зазвичай. Швейцарські дослідники зібрали дані про сон у 33 осіб і порівняли їх з фазами місяця. Вони виявили, що за чотири дні до і після повного місяця учасникам потрібно на 5 хвилин більше, щоб заснути, в цілому спали на 20 хвилин менше та у них було на 30% менше глибокого сну. У них також був нижчий рівень гормону мелатоніну, що викликає сон. Це одне з перших досліджень, яке встановило зв’язок між сном і нашими навколомісячному годинами, і тепер дослідники хочуть відстежувати 30-денний сон у людей. Але інші дослідження з цього питання неоднозначні та не можуть повторити минулі результати.

Це може вплинути на результат операції

Дослідники виявили, що пацієнти, які перенесли екстрену операцію на серці, яка називається відновленням розшарування аорти, під час повного місяця, які перебували в лікарні менше і з меншою ймовірністю вмирали, ніж пацієнти, які перенесли таку ж операцію під час двох інших фаз Місяця. Згідно з дослідженням 2013 року, опублікованому в журналі Interactive Cardiovascular and Thoracic Surgery, пацієнти, які перенесли операцію в повний місяць, залишалися в лікарні протягом 10 днів, що на 4 дні коротше, ніж люди, які перенесли операцію під час інших місячних циклів.

Схожі статті

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.

Нереально смачний торт на сковороді: краще, ніж у кондитерських. Без духовки і чимось схожий на “Наполеон”

Рецепт торта на сковороді стане в нагоді господиням, які хочуть приготувати домашній десерт, але не мають у своєму розпорядженні духовку. Процес приготування простий та швидкий.