ТОП-6 основних порад, як зробити приголомшливо красивий сад

Зробити дивовижний сад, вимагає деяких знань. Ці поради допоможуть вам.

Хочете спроектувати сад, який зможе зняти стрес і освіжити вас, коли ви повернетеся додому?

Дизайн саду може бути зроблений любителем або професіоналом.

Більш того, технології полегшили все, і тепер є додатки, які можуть допомогти вам при проектуванні саду. Коли ви думаєте про дизайн саду, враховуйте наступні чинники:

Бюджет

Це має бути перше, про що ви повинні подумати. Інші фактори залежать від встановленого бюджету. Бюджет визначає навіть, який тип насіння потрібен для посадки і тип тротуарів, щоб включити в дизайн.

Місцезнаходження

Де ви хочете, щоб сад знаходився? Як ви плануєте його біля будинку і інших споруд? Відповіді на ці запитання є важливими. Крім того, топографічні особливості, такі як пагорби, оголення і схили, визначають макет дизайну саду. Тут ви також повинні враховувати контекстне розташування саду, міський та сільський сад проектуються по-різному.

Грунт

Знай свою грунт. Не кажучи про те, що у вас повинні трохи розуміти про грунті, просто ви повинні знати основи, так як грунт впливає на наявність або недолік води і поживних речовин. Ця інформація може бути отримана з спостереження за типом бур’янів, які ростуть на вашій ділянці.

Зверніть увагу, що це важливо тільки в тому випадку, якщо ви плануєте самостійно проектувати сад, але якщо ви можете дозволити собі ландшафтного дизайнера, він / вона буде знати, що потрібно зробити. Підґрунтям можна маніпулювати, додаючи цінний матеріал, такий як компост, добрива та інше, в верхній шар грунту.

Поверхня

Поверхня дизайну саду має важливе значення для естетики саду. Ви можете мати великий газон, схожий на газони в західних помірних садах. Поверхні доріжок в дизайні саду слід вибирати з урахуванням як практичності, так і естетики.

Дизайн посадок

Можна стверджувати, що дизайн саду – це, в першу чергу, дизайн посадки, і, очевидно, з цим не посперечаєшся. Забудьте все наземні роботи; це буде те, що зробить або зламає дизайн.

Він поєднує в собі деякі культурні, садівничі та екологічні знання. Вам потрібно знати, що може рости з чим, перш ніж ви в кінцевому підсумку почнете свою роботу!

Типи садів

Існують різні види садів, які включають в себе:

Ісламські сади (домінуючі в Південній Азії, Північній Африці та на Піренейському півострові)

Середземноморські сади (популяризуються давньогрецькими і римлянами)

Формальні сади (традиційний європейський дизайн саду)

Дачні сади (Wild Garden, не підходить для невеликих міських територій!)

Город (простий город)

Сад Шекспіра (Тематика навколо роботи Вільяма Шекспіра)

Кам’яний сад (Особливості широкого використання каменів)

Сучасний сад (в сучасному житло)

Малий Міський Сад (Контейнерне Садівництво)

Житловий сад.

Ще одна важлива річ для розробки дизайну саду включає в себе вартість обслуговування. Сад може зажадати садівника і деяких інструментів. Хороший дизайн саду повинен враховувати це.

Верхівка дерева – найстаріша форма озеленення і не вимагає ніякого химерної освіти, просто прекрасна уява може здивувати ваших відвідувачів.

Поки ви думаєте про дизайн саду, вам може бути корисно згадати, що завдяки простоті приходить велика краса.

Схожі статті

Сподобалося всім і ще просили. Соковита та ароматна вечеря з курячих ніжок: цей рецепт наснився чоловіку

Приготувати смачну та ароматну вечерю, яка точно підкорить серця усіх присутніх, можна взявши курячі ніжки та правильний рецепт. Цю страву готувати не важко, але виходить вона дійсно чарівною.

Якщо у вас є банани і шоколад, приготуйте цей приголомшливий десерт за 5 хвилин: без духовки та желатину

Смачний, ніжний і легкий десерт всього з двох інгредієнтів – не вигадка, а реальність. Скуштувавши цей смаколик, неможливо відгадати, з чого він зроблений.

Тепер доводиться готувати постійно: змішала варений буряк з цими продуктами і вийшов найсмачніший салат

З-поміж десятків рецептів бурякових салатів, цей – найсмачніший. Він соковитий, ситний і злегка пікантний. Такий салат не соромно навіть поставити на святковий стіл.