Весняне рівнодення: як воно впливає на людину і тварин

Слово рівнодення походить від латинських слів aequus, що означає рівний, і nox, що означає ніч. Під час кожного рівнодення сонце перетинає земний екватор.

Час оновлення

Для тих з нас, хто живе в Північній півкулі, ми недавно вітали весняне рівнодення. І навпаки, якщо вам пощастило проживати в Південній півкулі, ви переживаєте наступ осіннього або осіннього рівнодення!

Слово рівнодення походить від латинських слів aequus, що означає рівний, і nox, що означає ніч. Під час кожного рівнодення сонце перетинає земний екватор і опівдні знаходиться прямо над головою, тому є короткий проміжок часу, протягом якого ніч і день мають приблизно однакову довжину на всій Землі. Це дні, які відзначають початок весняного та осіннього сезонів, середину між темнішими днями зими та золотими днями літа.

Незалежно від того, де ви знаходитесь, тригери весняного та осіннього рівнодення змінюються.

Традиційно весняне рівнодення асоціюється з теплом, світлом, народженням і відродженням, тоді як осіннє рівнодення відповідає більш прохолодного і ясному повітрю, меншій кількості денного світла і врожаю у всіх сенсах цього слова. Під час весняного рівнодення ми схильні бути енергійними, бадьорими та радісними, на відміну від осіннього рівнодення, коли ми з більшою ймовірністю відчуваємо себе трохи похмурими, коли заспокоюємось і готуємося до темних місяців. У будь-якому випадку основна увага приділяється переходу і його впливу на природу і нас як людей.

Фенология – це вивчення впливу клімату на природні явища, такі як повторювані життєві цикли рослин і тварин, які ми спостерігаємо щороку. Ви коли-небудь замислювалися, як птахи дізнаються, коли пора мігрувати туди та назад між місцями їх річного гніздування і місцями зимівлі? Як ведмеді, бабаки та кажани знають, коли починати підготовку до зимової сплячки? Як рослини та квіти дізнаються, коли йти в сплячку, а коли цвісти?

в
Весна

Наука показала нам, як рослини та тварини стимулюються такими факторами навколишнього середовища, як температура, тривалість сонячного світла та опади.

Ці передбачувані зміни, які постійно відбуваються в природі, визначають початок таких подій, як розмноження або цвітіння. І так само як ми бачимо оновлення і відродження в природі в весняні місяці, обіцянку тепла і тривалих періодів денного світла, як правило, пробуджує щось всередині всіх нас, і ми починаємо відчувати прилив енергії та натхнення.

Коли ми починаємо бачити, як природа оживає у всіх її чудових кольорах і солодких ароматах, і переживаємо дні приблизно однакового світла і темряви, стає очевидним, що весна – прекрасна можливість подумати про оновлення або нових починаннях, а також про особисті зміни, які може знадобитися зробити це, щоб відновити почуття особистого балансу.

У багатьох культурах по всьому світу березневе рівнодення відзначається за традиціями, що включає різні свята і свята.

Наприклад, в Японії весняне рівнодення є державним святом і вважається днем ​​цінувати природу і живих істот ». Для японських буддійських сімей це день поклоніння предкам. Є стародавня китайська традиція, яка закликає людей балансувати яйця в день весняного рівнодення для успіху і процвітання в наступному році. Іранці святкують Навруз, або перський Новий рік, в перший день весни, прибираючи свої будинки та позбавляючись від непотрібного безладу, щоб почати рік відчувати себе відпочив.

в
Прихід весни

Багато з нас, незалежно від походження, відчувають себе зобов’язаними витратити перші кілька днів на генеральне прибирання, впорядковуючи та прибираючи безлад, що накопичився за останні дванадцять місяців. І це добре не тільки з точки зору отримання задоволення від випрямлених і бездоганних чистих розкопок, а й позитивно позначається на вашому здоров’ї!

Отже, як генеральне прибирання впливає на ваше здоров’я?

Що ж, є багато досліджень, що показують взаємозв’язок між чистою та організованою середовищем і зниженим рівнем стресу, а також поліпшенням здоров’я і продуктивності! У статті, опублікованій у квітні 2015 року в журналі Psychology Today, повідомляється, що:

“Більшість людей вважають, що порядок в домі та чистота входять в п’ятірку їх головних чинників стресу. У жінок, зокрема, виявлено хронічний рівень кортизолу, гормону стресу, якщо вони сприймають свої будинки як захаращені.

Крім негативних емоційних ефектів, неорганізований простір також пов’язано з меншою фізичною активністю. Навпаки, організація і порядок асоціюються з вибором більш здорового харчування, більш щедрим і умовним”.

І генеральне прибирання повинна бути не тільки вправою, що включає викидання предметів з ящиків і туалетів, запуск пилотяга, миття вікон та заповнення сміття і сміттєві баки. Це також прекрасна пора року для “генеральної очистки” тіла і розуму! Ось кілька ідей, які допоможуть вам почати роботу:

Вийди на вулицю! Прогуляйтеся або пограйте на сонечку та отримаєте природну дозу вітаміну D. Чи знаєте ви, що дефіцит вітаміну D пов’язаний з несприятливими станами здоров’я, включаючи депресію, неспокій і больові синдроми?

Медитація

Дозвольте собі кілька хвилин в день міркувати або медитувати. Прийміть позитивні думки та емоції та відпустіть негативні. Роблячи таким чином, ви краще підготовлені до того, щоб впоратися з усім, що може приготувати вам день.

Детоксифицируйте своє тіло

Виведіть токсини зі свого тіла, вживаючи більше свіжих органічних фруктів і овочів різного кольору, виключаючи продукти швидкого приготування та оброблені продукти та випиваючи більше фільтрованої води. Ви можете прийняти ванну для детоксикації.

Поліпшите фізичну форму!

Можливо, ваше новорічне рішення проводити більше часу в тренажерному залі тривало всього кілька тижнів, але тепер, коли дні стали довшими та тепліше, немає виправдання, щоб не вийти на прогулянку, побігати або пограти з дітьми за годину до обіду.
Там, де рівнодення відзначають початок весни та осені, сонцестояння відзначають початок літа і зими. Під час сонцестояння сонце знаходиться на найбільшій відстані від екватора, на крайньому півдні взимку, що є найкоротшим днем ​​в році, і на самій півночі влітку, що є найдовшим днем. Рівнодення поділяють сонцестояння, і всі вони пов’язані зі зміною пір року і з усім, що кожне з них може запропонувати.

Як пори року змінюються протягом року, так і різні сфери нашого життя. Іноді це вітаються зміни, а іноді вони можуть привести до почуття безладу і дисбалансу. Але, як свідчить наша природне середовище, у зміни сезонів є мета, і за часів особистих хвилювань, які можуть бути викликані припливами та відливами пір року, важливо, щоб ми шукали мета, адаптувалися відповідно і дозволяли собі рухатися вперед і рости так, як задумано природою.

spot_img

Схожі статті

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.