ТОП-9: Порад, для тривалого збереження квітів у вазі

Є кілька способів зберегти довго квіти у вазі.

Є багато зрізаних квітів, які ви можете довгий час утримувати вдома у вазі.

Вам не потрібно бути флористом, щоб отримати краще від ваших зрізаних квітів. Є багато корисних порад, які допоможуть вам продовжити цвітіння у вазі. Ось лише кілька:

Зрізайте стебла квітів під кутом, щоб стебло не спиралося на дно вази і не закривав зріз. Кутові розрізи також забезпечують велику площу поверхні для поглинання води.

Видаліть будь-які листя зі стебел, які будуть перебувати нижче рівня води у вазі, так як вони будуть просто розкладатися, стаючи слизовими і смердючими.

Завжди використовуйте ретельно чисту вазу, так як бактерії можуть вижити в брудних вазах і скоротити термін служби ваших зрізаних квітів.

Завжди використовуйте не сильно прохолодну воду в ваших вазах. Холодна вода має більш високий вміст кисню, що може привести до утворення бульбашок повітря в стеблах ваших квітів, блокуючи їх поглинання води. Весняні цибулини, такі як тюльпани і нарциси, є винятком з цього правила, оскільки вони вважають за краще холодну воду.

Додайте краплю відбілювача в воду, щоб придушити зростання бактерій і продовжити термін служби вашої квітки. Вам потрібно всього лише додати близько ¼ чайної ложки на літр води. Ви також можете спробувати додати столову ложку цукру, так як це допоможе живити квіти.

Встановіть свою вазу на правильне місце. Термін служби  зрізаних квітів буде скорочений, якщо вони будуть розміщені поблизу джерел тепла, протягів і прямих сонячних променів.

Тримайте зрізані квіти подалі від ваз з фруктами, так як фрукти виробляють етилен, що призводить до передчасної загибелі зрізаних квітів.

Видаліть всі мертві або зів’ялі квіти, щоб бактерії не пошкодили здорові квіти.

Міняйте воду кожні кілька днів, замінюючи будь-які квіткові корми і консерванти одночасно.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.