Великодній декор та прикраси на Великдень: готуємося заздалегідь до головного релігійного дня року

У багатьох культурах по всьому світу крашанки є символом нового життя, родючості і відродження.

Яскраво оформлені великодні яйця, катання яєць і полювання за яйцями стали неодмінною частиною святкування Великодня.

У багатьох культурах по всьому світу крашанки є символом нового життя, родючості та відродження. Протягом тисячоліть, крашанки, розфарбування їх в іранців та інших народностей робилася на Навруз, іранський Новий рік, що припадає на весняне рівнодення.

 "В "
Великодній декор

Деякі стверджують, що великодні яйця мають язичницьке коріння. Інші констатують, що до того, як християни святкували воскресіння Ісуса, стародавні язичники в Європі спостерігали весняне рівнодення як повернення бога сонця – відродження світла і вихід з мізерної зими. Деякі також вказують на преподобного Біді, англійського ченця, який написав першу історію християнства в Англії, як доказ зв’язку з цим. Біді стверджував, що навіть слово Пасха походить від язичницької богині родючості, на ім’я Еостре в англійській і німецькій культурах. Вчені з того часу відзначили, що немає ніяких свідоцтв існування такої богині за межами писань Біди. Крім того, в більшості інших мов слово для позначення Пасхи – Pascua іспанською мовою і Pasques французькою мовою, наприклад, – походить від грецького і латинського Pascha або Pasch, що позначає Великдень.

 "В "
Крашанки

Для християн крашанки символізують воскресіння Ісуса Христа. Великодні яйця, розфарбування їх – є неодмінною умовою та улюбленою традицією в православних і східнокатолицьких церквах, де яйця фарбують в червоний колір, щоб представити кров Ісуса Христа, пролиту на хресті. Крашанки освячує священник в кінці пасхального пильнування.

 "В "
Великодній декор

Тверда шкаралупа яйця представляє запечатану гробницю Христа, а розкол шкаралупи представляє воскресіння Ісуса з мертвих. Більш того, історично християни утримувалися від вживання яєць і м’яса під час Великого посту, і Великдень був першим шансом з’їсти яйця після тривалого періоду утримання.

 "В "
Крашанки

Великодні яйця мають ще одну давню традицію – полювання за ними, як і перекочування яєць. Полювання за яйцями матє в собі ховання яєць на вулиці, щоб діти могли бігати та знаходити їх пасхальним вранці. Яйця ховають за каменем, як символічна реконструкція відкочування каменю від труни Христа.

 "В "
Великодній декор

Великодній декор – прикрашати пасхальну неділю повинно бути легко, весело і з передчуттям очікування свята, а не складна робота, якій ви боїтеся. Тому, щоб надихнути вас, ми зібрали наші найулюбленіші ідеї прикрас на Великдень 2021.

 "В "
Крашанки

Великдень 2021 католицька і православна буде 4 квітня і 2 травня відповідно. Тому потрібно до неї ґрунтовно підготуватися.

 "В "
Великодній декор

Ці суперпрості, проєкти зроблять ваш будинок красивим в пастельних тонах всього за годину. Веселі великодні кольору, свіжі весняні квіти та милі великодні вироби рясніють тут, поряд з формами кроликів. Великодній декор, в тому числі та крашанки, звичайно повинні бути присутніми на Великдень 2021. Більш того, ви будете раді дізнатися, що багато хто з цих ідей зроблені своїми руками можуть служити відмінними великодніми подарунками.

Якщо ви шукали щось додаткове, щоб покласти в великодні кошики ваших малюків або взяти з собою на сімейний великодній обід.

 "В "
Великодній декор

З’єднайте мох і штучні топіарії один раз, і вони рік за роком будуть займати почесне місце на камінній полиці. А букет тюльпанів з тканини ніколи не зів’яне.

Великдень 2021 католицький і православний і великодній декор, не обійдуться без розфарбованих яєць. Великодні яйця повинні обов’язково бути присутнім на цьому святі.

 "В "
Крашанки

Але наші улюблені аспекти цих кумедних проєктів – це те, наскільки крашанки підходять для дітей. Навіть складніші варіанти на свято – Великдень 2021, від гірлянд у вигляді кроликів до вуличних великодніх прикрас для вашого ґанку і декількох ідей прикраси пасхальних яєць – можна зробити разом з вашими дітьми.

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.