Великий понеділок Страсного тижня: Що потрібно знати про нього

Цей день увічнює важливі події, які сталися під час подорожі Ісуса в Єрусалим.

Святий понеділок, також званий Великим, Святий понеділок Страсного тижня. Цей день увічнює важливі події, які сталися під час подорожі Ісуса в Єрусалим: прокляття смоковниці, питання про авторитет Ісуса і очищення храму.

Що таке Святий понеділок і що сталося в цей день?

Святий понеділок – це перший понеділок християнського святого тижня, понеділок перед великоднім неділею, другий день святого тижня в західному християнстві (католицькі церкви) після Вербної неділі, третій день святого тижні в східному християнстві (православні церкви) після Лазаревої суботи та Вербної неділі.

Християнські Писання згадували деякі події, які дійсно відбулися в Святий понеділок. Деякими з найбільш примітних з них були прокляття фігового дерева (Матвія 21: 18-22, Марка 11: 20-26), сумнів в авторитеті Ісуса (Матвія 21: 23-27), Очищення Храму.

  1. В Євангелії від Матвія 21: 18-19 і від Марка 11: 12-14 згадується, що в ранок святого понеділка Ісус виїхав з Віфанії до Єрусалиму. Під час цього повернення в місто Ісус зголоднів. По дорозі він побачив фігове дерево. Але коли він наблизився до дерева, він нічого не знайшов на ньому, крім тільки листя. Бачачи це, Ісус прокляв фігове дерево, і вона відразу засохла.

Погляньте на вірші з Євангелія і Біблії, в яких йдеться про прокляття Ісусом смоковниці в Великий понеділок:

(Від Марка 11: 12-14)

Рано вранці, коли Ісус повертався в місто, він був голодний. Побачивши край дороги смоковницю, він підійшов до неї, але не знайшов на ній нічого, крім листя. Потім він сказав йому: «Нехай ти більше ніколи не принесеш плодів!» Відразу дерево засохло. Коли учні побачили це, вони були вражені. «Як смоківниця засохла так швидко?» вони запитали. Ісус відповів: «Істинно кажу вам, якщо ви маєте віру і не сумніваєтеся, ви можете не тільки зробити те, що було зроблено з фіговим деревом, але ви також можете сказати цій горі:« Іди, кинь себе в море ». І це буде зроблено. Якщо ви вірите, ви отримаєте все, про що просите в молитві ».

2. Розлючений Ісус очищує храм і виключає всю торговельну діяльність в Великий понеділок «Приберіть все це, не роби будинок мого Отця торговим домом», говорить Ісус!

(Від Матвія 21: 12-17), (від Марка 11: 15-19), (від Луки 19:45) і (Іван 2: 13-16) згадується друга подія, що сталася в Великий понеділок, яке відоме як Очищення Ісуса Храму в Єрусалимі.

Бачачи цю ситуацію в храмі, Ісус розсердився. Він перевернув столи обмінних пунктів з грошима і розкидав їх монети. Він зробив батіг з шнура і вигнав усіх тварин з храму, і він сердито запитав тих, хто продавав тварин: «Заберіть їх звідси! Досить перетворювати будинок мого батька в місце, де можна заробити багато грошей ». Він також звинуватив продавців в ворованіі бідних людей.

3. У священний понеділок первосвященики запитують Ісуса про його влади і свободи чинити так, як йому заманеться – «Яким авторитетом Ти робиш ці речі?», Запитує священиків!

(Матвія 21: 23-27), (Марка 11: 27-33) і (Луки 20: 1-8) згадується третій найважливіший епізод в житті Ісуса, що стався в Великий понеділок.

Коли Ісус навчав своїх послідовників в храмі, група первосвящеників і старійшин разом з вчителями закону підійшла до нього і запитала Ісуса про його влади. Вони запитали його про те, що і чиєї владою він робить те, що він робить, хто дав йому свободу очищати храм, хто дав йому можливість діяти так, як він хоче?

Під час Свого земного служіння і в багатьох випадках Ісуса допитували Його учні, так що непоодинокими були питання до Нього. Учні Ісуса часто задавали Ісусові питання про те, хто з нас найбільший, знамення про друге пришестя Ісуса, і що повинні робити послідовники, щоб знайти вічне життя і т. Д. Але у первосвящеників того часу була інша порядок денний – секретна порядок денний зловити Ісуса

Релігійні лідери ставили питання Ісусу, щоб вони могли зловити його в пастку. Якби Ісус стверджував, що його влада виходила безпосередньо від Бога, священики легко звинувачували б його в богохульстві і засуджували його до смерті. Якщо він заявить, що його авторитет виходить від нього самого, вони зможуть пожартувати над ним і представити його дурним.

Замість того, щоб прямо відповідати священикам, Ісус відповів своїм власним запитанням: «Хрещення Іоанна – звідки воно взялося? Це було з небес або людського походження?

Це питання Ісуса поставив первосвящеників в замішання. Якщо вони визнають, що авторитет Іоанна стався з небес, їм довелося б визнати те ж саме стосовно Ісуса, і все ж виявитися в несприятливу екологічну ситуацію, оскільки він не привітав його. Якщо вони визнають, що влада Іоанна виходила від людини, то вони можуть продовжувати нападати на Ісуса, але вони виявляться в несприятливу екологічну ситуацію через велику популярність Іоанна. Таким чином, священики і релігійні лідери не могли відповісти на запитання Ісуса і відмовлялися відповідати на нього.

Таким чином, у Святій понеділок Ісус зробив сміховинно слабкими релігійних лідерів і первосвящеників того часу, а також послав їм повідомлення про те, що влада Ісуса прийшла від Бога, як і Іоанн!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає і чим займається 24-річний син Ірини Білик: весь в татуюваннях і з довгим волоссям (Фото)

Старший син відомої української співачки Ірини Білик Гліб виріс таким же творчим і харизматичним, як і його зіркова мама. При цьому хлопець уникає надмірної публічності.

Царські хороми! Тіна Кароль навіть не намагається приховати свій розкішний 3-поверховий особняк (ФОТО)

Відома українська співачка Тіна Кароль живе у будинку, який свого часу їй подарував покійний чоловік Євген Огір. Як виглядають хороми артистки, в яких вона навела лад?

Готую 10 років, і всім подобається. Ця вечеря ніколи не набридає: картопляні биточки з цибулею і шпротами

Биточки - це універсальна ситна та смачна страва на будь-яку пору дня. Вона сподобається як дорослим, так і дітям і буде доречною на будь-якому столі. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.