ТОП-10 світських звичок, у людей, які жили в СРСР

Це була та епоха, яка накладала певні відбитки на життя і побут людини та на саму людину.

Є різні звички, які залишилися у людей, що жили за часів СРСР. Як можна визначити людини радянського гарту?
За звичками, які протягом десятиліть сформувалися у них. Хороші вони, ці звички або погані, не нам судити. Це була та епоха, яка накладала певні відбитки на життя і побут людини та на саму людину. Життя, звичайно була непроста, навіть в більшості – важка.

Але люди знаходили варіанти яким чином можна було прогодувати сім’ю. І при цьому формувалися звички, які вже залишилися на все життя, навіть якщо людина вже живе в достатку.

Здавалося б можна вже не економити та не запасатися простими продуктами, адже вони все є і не зникають з супермаркетів. Але звичка це велика сила і людина машинально робить те, що у нього відпрацьовувалося роками.

Економити на всьому, включаючи дрібниці

В СРСР люди жили досить бідно. І тоді була зрівнялівка. Життя науковця не сильно відрізнялася від життя сантехніка. Тому і доводилося економити на всьому. І зараз, ця звичка залишилася, хоча живуть люди вже багатший.

Запасатися сіллю, сірниками та крупою

Хороші продукти в Союзі були дефіцитом і час від часу пропадали навіть найпростіші продукти, тому люди запасалися і зараз роблять – сіллю, сірниками та крупами.

Пити чай з печивом

Це звичка з СРСР. Було прийнято на полуденок пити чай з печивом, або цукерками, або з варенням.

Їсти все з хлібом

 "В "
Приготування обіду

З хлібом навіть їли картоплю, пельмені макарони та вареники.
В СРСР вважалося, що тільки харчуючись з хлібом можна було насититися. І в більшості своїй ця звичка також від бідності та відсутності продуктів.

Збирати сувеніри в серванті

Ця пристрасть колекціонувати сувеніри та ставити їх за скло в сервант, прийшла також з СРСР. По-перше, це прикрашало кімнату, а таке хобі, було з того, що людям не було чим зайняти своє дозвілля. Розваг в СРСР було не так вже й багато.

Які ще цікаві звички прийшли до нас із СРСР, за якими можна визначити, що людина жила в ту епоху, ви можете подивитися на відео нижче.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.