ТОП-5 рослин, які повинні бути біля входу в ваш будинок

Посадити живі зелені рослини біля входу в офіс або будинок - це захоплива ідея, щоб привнести природу в житловий простір.

Створення захопливого, але приємного декору – це не завжди меблі або плюшеві аксесуари. Розмістивши чудові зелені рослини у своєму будинку або офісі, особливо в зоні входу, ви легко зможете підвищити загальну естетичну привабливість цього місця.

Для зелених рослин доступні різні категорії, такі як очисники повітря, рослини удачі, рослини процвітання і декоративні рослини, які не тільки вимагають меншого догляду, але і виглядають приголомшливо! З огляду на той факт, що більшість цих рослин добре ростуть під сонячним світлом, ви можете використовувати їх для прикраси своїх садів, веранд і навіть вестибюлів. Щоб допомогти вам зробити вибір, ось деякі з кращих садових рослин для вхідних зон вашого будинку та офісу.

1. Китайське вічнозелена рослина

Китайське вічнозелена рослина або аглаонема не тільки виглядає дивно приголомшливо, але також є одним з кращих рослин для входу в будь-який будинок або офіс. Міцні рослини легко вирощувати та підтримувати, оскільки вони можуть переносити практично всі умови в приміщенні та на відкритому повітрі. Більшість різновидів китайських вічнозелених рослин мають багаті зелене листя з привабливими срібними візерунками та милі квіти, схожі на кали. Якщо вам потрібен природний вихід, щоб додати краси входу, то китайський Evergreen – ваш кращий вибір.

2. Рослина калатея зебрина

Калатея
Калатея

Зебра або калатея зебрина отримала свою назву від характерного багаторічного листя, на кінчиках довгих стебел якої зображені досить великі яйцеподібні еліптичні листя, що нагадують смуги зебри. Що стосується кольору листя, ці рослини пропонують велике і яскраве портфоліо, яке включає такі відтінки, як жовтий, рожевий, білий і навіть оливковий.

3. Драцена

Драцена або Pleomele reflexa – витривала декоративна домашня рослина, що виростає на Маврикії, Мадагаскарі та інших островах Індійського океану. Сорт рослини легко дізнатися по його суцільному зеленому кольору або строкатим жовтим і кремовим листям з паралельними поздовжніми жилками. Листя також глянцеві, з гладкими краями, гнучкі, розташовані по спіралі уздовж гілок. Колірна гамма листя інтригує, але навіть гілки мають характерний сріблясто-коричневий колір і покриті шрамами від опалого листя.

4. Золотий ялівець

Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що існує понад 170 культурних сортів ялівцю, в тому числі низькорослі почвопокривні або окантовані рослини, чагарники та дерева. У той час як форми включають вузькі колони, щільні піраміди та округлі форми, ширина яких може досягати їх висоти або більше, їх ароматне листя може мати форму голок або перекриваються лусочок. Деякі кущі мають обидва типи листя, оскільки їх листя починаються як голки, але в міру дозрівання переходять в лусочки. Проте ви можете бути впевнені, що ці види рослин – виключно хороший вибір для входу.

5. Пальма Арека

Ми часто бачимо пальми ареки, що прикрашають входи та житлові приміщення в офісах і житлових будинках. Це довговічне тропічне кімнатна рослина також може бути інтуїтивно зрозумілим доповненням до вашої ванній кімнаті з його витонченими, схожими на пір’я, вигнутими гілками, які складають кілька тонких жовто-зелених листочків. Крім зовнішнього вигляду, рослина також є відмінним очищувачем повітря, який допомагає підтримувати постійну подачу придатного для дихання повітря. Тому чому б не дати цій пальмі місце біля входу в ваш будинок або офіс і особисто переконатися, які гарні та позитивні флюїди виходять від їх довгого витонченого листя у формі пір’я?

Висновок

Посадити живі зелені рослини біля входу в офіс або будинок – це захоплива ідея, щоб привнести природу в житловий простір. При вході в офіс або будинок очі природним чином привертають ці яскраво забарвлені рослини. Ваш розум відразу ж звикає до оточення. Тому щоразу, коли ви хочете оновити наявний декор вхідної зони вашого будинку або офісу, виберіть з широкого розмаїття доступних садових рослин і почніть з входу і вестибюля вашого закладу.

Схожі статті

Якщо у вас є компот і манка, приготуйте цей смачнющий десерт за копійки: без духовки, желатину і вершків

Спробувавши цей десерт, ніхто не повірить, що він приготовлений всього з двох інгредієнтів і коштує буквально копійки. Фруктовий мус виходить дуже ніжним, має кремову структуру і приємний смак.

Що стало з “Мальвіною” Тетяною Проценко, в яку були закохані майже всі радянські хлопці: як склалася її доля

Як склалась доля актриси Тетяни Проценко після виходу фільму "Пригоди Буратіно", де вона зіграла роль "дівчинки з блакитним волоссям" - читайте нижче.

Готувати простіше простого, а як же смачно виходить: млинцевий торт із вишнями. Моя бюджетна імпровізація

Смачний і красивий десерт не обов'язково повинен вимагати багато продуктів і часу. Сьогодні ми підготували рецепт торта з млинців із вишнями, який готується просто, але сподобається вам одразу ж.