ТОП кращих квітів проти бур’янів в саду

Вибір кращих грунтопокривних рослин для кожної ділянки вашого саду дуже важливий.

З початком весни це може бути гарний час подумати про те, як зменшити прополювання, яку вам доведеться робити в майбутні роки – і хороший ґрунт необхідний, якщо ви хочете зменшити виснажливу роботу постійного прополювання. Вибір кращих грунтопокривних рослин для кожної ділянки вашого саду дуже важливий.

Густо засаджені ділянки повинні захищати від бур’янів, оскільки темрява не дозволяє насінню проростати. Правильно підібрані почвопокривні рослини можуть також надати більш м’який вид твердих поверхонь, таким як цегляна кладка і мощення.

Використовуйте кращі почвопокривні рослини

Герань – красиву квітку в саду

герань
Герань

Дика герань забезпечує хороший ґрунт.
Є багато очевидних багаторічних рослин, які швидко займуть місце і додадуть кольору до кордону, наприклад, дика герань (журавлиний дзьоб), але для деяких потрібно більше роботи, ніж для інших. Багато хто робить відмінні постійні окантовки, такі як Alchemilla mollis, Bergenia cordifolia “Purpurea” і Saxifraga x urbium.

Однак спочатку перевірте, чи підходять такі рослини для вашої ґрунту. І пам’ятайте, що листяні почвопокривні рослини втрачають листя восени тому якщо ви використовуєте їх у великій кількості, в зимові місяці у вас можуть з’явитися некрасиві прогалини.

Швидкорослі почвопокривні рослини

Світло-рожеві й малинові суцвіття широко відомого як гімалайський гірчиця або флісовий квітка.

Персікарія аффинис

пер
Персікарія

Інші швидкорослі різновиди включають Persicaria affinis, яка прекрасно себе почуває на сонці або у світлій тіні та дає 24-дюймовий вічнозелений килим з рожево-пурпуровими квітками, що з’являються влітку.

Helianthemum ‘Praecox’ дає маленькі жовті квіти над 6-дюймовим вічнозеленим килимом з сіро-зеленого листя, квітучих з червня по серпень.

Барвінок звичайний (Vinca minor) покриває землю

Барвінок швидко покриває землю, але після вкорінення від нього буває складно позбутися.
У сильно рослого повнокровної рослини є свої плюси та мінуси. Перевага полягає в тому, що сильно рослі рослини швидко заповнять площа з меншими витратами, але якщо ви коли-небудь вирішите змінити свою схему, може бути важко позбутися від них.

Від барвінку дуже важко позбутися. А конвалія, хоча і володіє чудовим ароматом, має глибокі, схожі на прожилки коріння, які практично неможливо викорінити, якщо ви захочете це зробити.

Багаторічна герань також досить сильно росла, але її легше утримувати, і вона надає бажаний колір влітку.

Заповніть важкі місця повнокровними рослинами
Ajuga reptans переносить тінь
Ajuga reptans добре переносить тінь (iStock / PA)
Якщо у вас є важке місце для заповнення, наприклад, крутий берег в тіні, Ajuga reptans (горн) – сильне вічнозелена рослина, яке з кінця весни до середини літа несе шипи синіх кольорів. Він швидко поширюється, утворюючи килим, який легко виконує роль ґрунтового покриву під кущами та деревами.

Іншими любителями відтінків, з яких виходить гарне грунтопокривна рослина, є гейхери, які бувають різних кольорів від майже чорного до кислотно-зеленого. Їх квіти також є магнітом для бджіл.

Заповніть надійними фаворитами

Чорноокі сьюзанкі (rudbeckia serotina) в осінньому саду.
Заповнення рослинами, такими як чорноокий сьюзан (рудбекия серотин)
При посадці бордюру і поступовий перехід від більш високих рослин ззаду до низькорослих різновидам спереду ви завжди можете додати інтересу, помістивши кілька вищих видів вперед на середину землі, що особливо відноситься до високих витривалим багаторічних рослин, таким як люпин і дельфиниуми.

Після того як ви визначили структуру кордону, хороші рослини-наповнювачі містять потенцііллу, розмарин, спіреї, цистус, акант і рудбекію, а на самому нижньому рівні ближче до передньої частини кордону можна використовувати карликові Геби, алхеміллу, епімедіум і ламіум.

Садіть досить обережно, і незабаром у вас повинно вийти буяння фарб, без необхідності занадто багато рихлити або прополювати вручну.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.