ТОП-10 екзотичних тварин, яких ви захочете мати у себе вдома (Відео)

Для тих, хто хотів би завести леопарда в якості домашнього вихованця, найкраще підійде бенгальський кіт.

Всі ми знаємо, що домашні тварини – чарівні істоти, і наявність одного з них може легко поліпшити наш настрій і життя в цілому. Особливо, коли ви повернетеся додому з роботи та виявите, що вони чекають вас – сподіваюся, без того, щоб весь будинок перевернувся догори дном.

Але хоча більшість людей вибирають або собаку, або кішку – чи кілька з цих двох, – існує безліч інших цікавих варіантів. Звичайно, кішки та собаки – найпоширеніші домашні тварини, яких легко знайти, але це не єдині тварини, які можуть бігати та стрибати по дому.

Отже, якщо вам не подобається жоден з них, не поспішайте і виберіть той, який вам дійсно подобається. Світ домашніх тварин набагато різноманітніше, ніж просто кішки та собаки. Від птахів і дивовижних земноводних до страшних повзучих і сумчастих – є безліч милих чарівних тварин, яких ви можете забрати додому.

Оскільки нас це вже цікавило, ми почали шукати щось нове і дізналися про ці 10 екзотичних тварин, якими ви можете завести вдома:

Черепахи

Багато хто вважає черепах прекрасним домашнім тваринам. Вони досить дивні, але це також цікаві тваринки різних розмірів і різних порід.

Вони розумні, не їдять багато і зазвичай мовчать. Ну, поки вони не почнуть повзати по твердій слизькій поверхні. При невеликих початкових інвестиціях в акваріум і подальшому належному зверненні черепахи можуть стати чудовими тваринами. До того ж у них довге життя.

Карликові свині

свинка
Свинка

Карликові свинки просто чарівні. Візьміть їх у якості домашніх тварин або використовуйте як ковдри, вони милі, і з ними весело. Також відомі як Teacup Pigs, вони є дуже хорошим варіантом, особливо для тих, хто страждає на алергію. Карликові свині гіпоалергенні, тому вони стануть ідеальними друзями для алергіків.

Вони супер-соціальні, але це може бути як добре, так і погано. Якщо ви довгий час знаходитеся поза домом, можливо, вам варто подумати про покупку пари. Вони люблять компанію.

Кинкажу

Кинкажу може здатися милою мавпочкою, але насправді він ближчий до єнотів і коатімунді. Вони використовують свій хвіст для лазіння по околицях і можуть бути дуже товариськими та добре себе вести, якщо їх правильно вирощувати з раннього віку.

Також відомі як медові ведмеді, вони живуть до 25 років і люблять досліджувати околиці та нових членів сім’ї або гостей. Вони також більш активні вночі, так що зробіть їх ідеальними маленькими друзями для опівнічників.

Мавпа-білка

З болючих мавп виходять дуже цікаві домашні тварини. Вони маленькі, важать близько двох фунтів, тому добре підходять для невеликого будинку або квартири.

З іншого боку, їх енергія здається безмежною, і вони люблять багато грати. Переконайтеся, що ви готові до задачі, перш ніж брати її собі.

Капібара – водосвинка

водосвинка
Водосвинка

Капібара є одним з найбільших гризунів у світі. І одне з найсимпатичніших тварин, яких ми коли-небудь бачили. Їх природне середовище включає воду, тому переконайтеся, що ви надали їм місця, де вони можуть вільно плавати.

Зворотною стороною є те, що їм складно піднятися. Вони дуже товариські тварини, тому вважають за краще жити групами, тому бажано завести хоча б пару, а не одну.

Валабі

Валабі дуже схожий на кенгуру, тому вони та отримали своє прізвисько мінікенгуру. Дуже поширені в Австралії, вони можуть бути помічені в інших частинах світу як екзотичні домашні тварини. Валабі потрібно багато відкритого простору, тому вам потрібно переконатися, що воно у вас є, перш ніж купувати його.

Шиншила

Шиншили також є гризунами та відомі своєю небезпекою. У зв’язку з цим ви повинні бути впевнені, що у вас є досвід і достатньо терпіння, коли ви роздумуєте про їх покупку.

Хоча вони не милі тварини, вони люблять бігати та грати як божевільні. Поки їм не набридне. І вони справляються з цим досить легко, тому вам потрібно буде запропонувати їм багато цікавих занять.

Шимпанзе

Якими б чарівними вони не були, шимпанзе можуть бути складними домашніми тваринами. Вони живуть до 50 і більше років, тому переконайтеся, що ви можете взяти на себе такий довгий період. Дорослий шимпанзе-самець може бути вдвічі сильніше людини.

Виростити шимпанзе і доглядати за ними не просто, тим більше що вони дійсно створені для життя в дикій природі, а володіння шимпанзе незаконно в більшості американських штатів. Однак, якщо ви це зробите, вам буде потрібно належна підготовка і достатній досвід спілкування з приматами, щоб виростити одного з них в якості домашньої тварини.

Фенек – лисиця

карликова лисиця
Карликова лисиця

Лисиці фенек відомі як найменші лисиці в усьому світі і запозичують риси поведінки як у кішок, так і у собак. З цієї причини вони вважаються відмінним екзотичним домашнім тваринам.

Лисиці підходять для невеликих домашніх господарств. Вони живуть до 15 років і є турботливими тваринами. Вони люблять багато гратися, риси характеру схожі на собак, але також мають котячою незалежність.

Лисиці фенек – дуже товариські тварини, якщо їх тренувати з раннього віку, тому вони можуть стати ідеальними пухнастими друзями. Просто переконайтеся, що ви йдете в ногу з їх, здавалося б, нескінченною енергією.

Бенгальська кішка

Для тих, хто хотів би завести леопарда в якості домашнього вихованця, найкраще підійде бенгальський кіт. Це схоже на леопарда в мініатюрі через його надзвичайно відомого хутра. Їх хутро буває безлічі візерунків і кольорів, тому ви можете знайти їх в коричневому, срібному, сніжному або навіть синьому кольорі.

Бенгальські кішки – активні тварини, тому вам доведеться пограти – і ви втомитеся – багато. Це на щоденній основі. Вони дуже товариські істоти, тому зазвичай ладнають з іншими пухнастими членами сім’ї, тому не варто турбуватися, якщо у вас буде більше таких друзів.

Які ще екзотичні тварини можна завести у себе вдома – подивіться на відео нижче.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.