Що забороняли школярам в СРСР і що змушували їх робити? (Відео)

Що ще забороняли в школах СРСР і що змушували робити, ви можете подивитися на відео нижче.

Ті, які навчалися в СРСР пам’ятають ті часи з теплотою. Особливо шкільні дні. Згадують вони про це з теплотою, тому, що це було унікальний час. Річ у тому, що в школах СРСР були традиції несхожі на інші.

Зараз, ті, хто закінчив школу через десять років згадають хоч якісь традиції чи цікаві випадки. Звичайно в пам’яті залишаться всякі курйозні або смішні ситуації та вони різні. Але ті хто навчався в Радянському Союзі пам’ятають все і як правило однаково і в тому, що забороняли в радянських школах. Сучасним школярам ті заборони напевно викличуть принаймні посмішку, але тоді ці заборони потрібно було дотримуватися неухильно.

Хлопцям було заборонено носити довге волосся. У 70-80 роки вважалося, що таким чином вони наслідують західній культурі. Це рух хіпі. Довге волосся тоді були групи “Бітлз” і багатьох інших і школярі СРСР намагалися їх наслідувати.

Бітлс

Дівчаткам можна було приходити в школу з розпущеним волоссям. Забороняли, також носити короткі спідниці дівчаткам.

У той час було дозволено писати тільки пір’яною ручкою, щоб не зіпсувати почерк.
Дівчаткам заборонялося наносити яскравий макіяж.

Не можна було демонструвати дорогі прикраси та що у тебе матеріальне становище інше ніж в інших. Всіх намагалися зрівняти. Можливо це і правильно. Тільки за часів “перебудови” дівчаткам дозволили носити прикраси у вигляді сережок.

Що ще забороняли в школах СРСР і що змушували робити, ви можете подивитися на відео нижче.

Схожі статті

Не рецепт, а золото! М’який і соковитий шашлик з димком у духовці: весь секрет у правильному маринаді

Шашлик – смачне, замариноване м'ясо запечене на мангалі. Та приготувати смачний шашлик можна не лише на природі. Як запекти шашлик у духовці – далі у матеріалі.

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.

Ця намазка з оселедця чудово залітає під “100 грам” або як закуска на вечерю. Є один секрет – ділюсь

Паштет з оселедця – смачна і яскрава закуска, яку оцінять більшість господинь за оригінальний смак і швидкість приготування. Таку намазку можна сміливо подавати на святковий стіл.