Це просто. Поради, як самому вивести новий гібрид іриса

Немає нічого простіше вивести новий вид ірису. Дотримуйтесь інструціі.

Гібрид бородатого іриса

Один із способів розмноження ірису – це збільшення бічних сторін, як очей на картоплі. Ці очі перетворюються в повністю зрілі кореневища за один рік. Це відомо як безстатеве (або вегетативне) розмноження.

Нові іриси створюються щороку через програми розведення ірису. Будь-хто може гібридизувати ірис з насіння. Все, що потрібно, це невелика базова інформація про те, де знаходиться пилок і де її можна помістити. Вирощування ірису з насіннєвий культури дає нові сорти генетично.

Для розмноження ірису повинні розвиватися насіння, з яких можна вирощувати нові саджанці.

Виберіть два ірису, які ви хотіли б «схрестити». За допомогою пінцета і стійкою руки видаліть пильовик, що несе пильовик, з центру одного з рослин (це буде «батько»).

Потріть пилок поверх рильця іншого ірису (це буде «мама»). Ваші шанси на успішне запилення будуть вище, якщо ви покладете пилок на всі інші рильця материнської рослини. Позначте своє запилення рослина, прикріпивши ярлик до квітконосі з назвами «тато» і «мама», наприклад: «Заклинання» X «Сині замшеві туфлі», наприклад.

Якщо запилення буде успішним, яєчник, який знаходиться трохи нижче квітки, почне набухати через тиждень або близько того і перетвориться в семяподу.

Приблизно через два місяці після запилення насіннєва коробочка стане коричневою і розколеться. Зберіть золотисто-коричневі насіння в невеликий паперовий стаканчик і дайте їм висохнути ще пару місяців. Зберігайте чашку в сухому прохолодному місці. Обов’язково ведіть облік батьків з насінням.

Нещодавно зібрані насіння ірису з бородою

В кінці жовтня посадите насіння на глибину близько 2 сантиметрів і на відстані 2,5 см один від одного в добре дренованим грунті. Знову ж таки, чітко позначте ваші насадження, щоб ви могли визначити паростки наступної весни. Посаджені насіння слід проводити взимку на відкритому повітрі, садити при повному сонці.

Наступної весни маленький ірис виросте з посіяного вами насіння. Пересадите і розкладіть «дитячі» іриски, коли вони стануть дорослими. Чітко позначте кожну нову посадку.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.