Як відбувається таїнство сходження Благодатного вогню

В цей час синє світло випромінюється в могилі Ісуса Христа, піднімаючись з мармурової плити.

Благодатний вогонь

Православна традиція говорить, що Святий Вогонь трапляється щороку в день, що передує православної Пасхи.

Кажуть, що в цей час синє світло випромінюється в могилі Ісуса Христа, піднімаючись з мармурової плити, що покриває кам’яну ліжко, яка, як вважається, є тією, на якій тіло Ісуса, як вважають, було поміщено для поховання.

Мармурова плита зараз знаходиться в храмі Гробу Господнього в Старому місті Єрусалиму.

Вважається, що світло утворює стовп вогню, з якого запалено свічки. Цей вогонь потім використовується, щоб запалити свічки священнослужителів і прочан в присутності.

 ""

Кажуть також, що вогонь мимовільно запалює інші лампи та свічки навколо церкви.

Паломники і духовенство кажуть, що Святий Вогонь не спалює їх і їм можна вмиватися.

 ""

Поки Патріарх знаходиться всередині каплиці на колінах перед каменем, зовні є тьма, але далеко від тиші. Чути досить гучне бурмотіння, і атмосфера дуже напружена. Коли Патріарх виходить з двома запаленими і яскраво світяться в темряві свічками, в Церкві лунає лик радості.

Паломники, а також місцеві християни всіх конфесій збираються в Єрусалимі, щоб взяти участь і стати свідками цієї щорічної події.

Святий Вогонь доставляється в Грецію спеціальним рейсом і аналогічно іншим православним країнам або країнам з великими православними церквами, таким як Грузія, Болгарія, Ліван, Румунія, Кіпр, Сербія, Україна і Росія, які приймаються церквою і державними лідерами.

Схожі статті

Без довгого вимішування та яєць: житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою. Забудьте про батон

Пористий житній хліб дуже просто спекти вдома. На смак ця випічка виходить смачною та оригінальною, а процес приготування принесе одне задоволення.

Чудесний рецепт “Стакан молока” дала мені 90-річна бабуся. Тісто – винятковий пух: готую круглий рік

Пиріг на молоці – дуже смачна і ароматна випічка, яка має повітряну і дуже ніжну структуру. З приготуванням такого справиться навіть дитина.

Беру звичайний фарш і булочку “Малятко”. Виходить така смакота, що не можемо відірватися: роблю побільше

Для приготування котлет вам не знадобиться хліб, адже його вдало замінить звичайна здобна булочка. Її солодкий смак чудово підкреслить м'ясну закуску.