6 важливих фактів про воскресіння Ісуса, які ви повинні знати

Воскресіння свідчить про величезну силу Ісуса Христа і доводить, що Ісус був тим, ким Він себе називав, Сином Божим і Месією.

Воскресіння є центральним принципом християнського богослов’я. Воскресіння не тільки свідчить про величезну силу Ісуса Христа, а й доводить, що Ісус був тим, ким Він себе називав, Сином Божим і Месією.

Ісус сказав: «Я є воскресіння і життя. Той, хто вірить в мене, буде жити, навіть якщо вони помруть »(Іоанна 11:25).

У цій заяві Ісус також стверджував, що є джерелом обох. Крім Христа немає воскресіння, і крім Христа немає вічного життя. Дивовижна річ в силі Ісуса полягає в тому, що Він робить більше, ніж дає життя, Він є життя, і тому смерть не панує над Ним. Воскресаючи з могили, Бог нагадує нам про Свій абсолютному суверенітет над життям і смертю.

Ось шість фактів про воскресіння Ісуса і чому вони так важливі.

Було багато свідків

Було понад 500 свідків, які свідчили про воскресіння.

У 1-му Коринтян 15: 3-6 Павло пише: «Бо Я поставив вам в першу чергу те, що я також отримав, що Христос помер за наші гріхи згідно з Писанням, і що Він був похований, і що Він був піднятий на третій день, згідно з Писанням, і що Він з’явився Кифе, а потім дванадцяти.

Після цього Він з’явився більш ніж п’ятистам братам одночасно, більшість з яких залишилися до цих пір, але деякі заснули ». Основним обов’язком апостолів було свідчити про справи і домаганнях Христа. Щоб зробити це ефективно, вони повинні були стати свідками Його воскресіння.

З безлічі людей, які були свідками Ісуса в Його воскреслому тілі, були названі тільки кілька конкретних людей.

Кожна поява було цілеспрямованим, хоча деякі інциденти були записані без подробиць.

Для записаних подій Письмо розкриває особливості, які інтригують і надихають.

Воскресіння було особливо важливо, тому що воно додало правдоподібність життя Ісуса – воно підтвердило, що Він був тим, ким Він говорив.

Згорнутий камінь був значним

Ісус або ангели відвалили камінь труни Ісуса не для того, щоб Він міг вибратися, але щоб інші могли увійти і побачити, що труна була порожня, бо свідчить про воскресіння.

Камінь був близько 2 тонн і треба було б багато сильних людей, щоб перемістити його. Гробниця також була запечатана і охоронялася римськими охоронцями, тому думка про те, що учні таємно приходили вночі, важко уявити.

Якби гробниця була порожньою, домагання на воскресіння не могли б бути підтримані навіть протягом короткого періоду часу, знаючи, що люди в Єрусалимі могли б піти до гробниці, щоб перевірити це.

Воскресіння було передвіщено

Згідно 1 Коринтян 15, Ісус воскрес з мертвих, як раніше пророкував Писання. Ісая сказав, що Ісус буде відрізаний від живих і потім повернутий до тривалого життя (Ісаї 53: 8-10).

Багато пророцтва Старого Завіту можна зрозуміти тільки зараз, виходячи з того, що ми знаємо сьогодні, історично озираючись назад.

Коли Ісус почав говорити про Свою смерть, навколишні Його були захоплені зненацька, коли шукали Месію, який негайно очолив би їх народ.

Це було тілесне воскресіння

Багато людей думають, що воскресіння Ісуса було тільки духовним, але не духовним. Це було також тілесне воскресіння. Віруючі з Коринфа розуміли, що фізична смерть означає духовне поділ, але також має на увазі фізична присутність Господа (2 Коринтян 5: 8).

Це не було незвичайним для них. Проте, Павло підкреслював у 1 Коринтян 15, що воскресіння Христа було тілесним воскресінням. Воскресіння тіла – це найважливіша подія в історії, яке є незаперечним доказом того, що Ісус є те, ким, як Він стверджував, він – Син Божий.

Воскресіння – це тільки початок

Ісус воскрес з мертвих першим, але Його воскресіння було вказівкою на те, що повинно було статися в наше воскресіння.

Біблія говорить нам: «Але Христос дійсно воскрес з мертвих, перші плоди тих, хто заснув. Оскільки смерть прийшла через людину, воскресіння мертвих відбувається і через людину. Як в Адамі всі вмирають, так у Христі всі оживуть »(1 Коринтян 15: 20-22).

Сила, яка використовувалася Богом, щоб воскресити Ісуса, – це та ж сила, яка буде використана в наше воскресіння.

Але не всі з нас будуть відроджені через воскресіння.

Деякі з нас будуть живі під час повернення Ісуса.

Ісус Христос

Воскресіння поклало край поділу між нами і Богом, створеним гріхом. Як християни, ми віримо, що Ісус прийде знову, і ті, хто помер у вірі, тепер з Господом, і ті з нас, хто живий, приєднаються до нашого Небесного Царя і стануть частиною царства, якому немає кінця.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.