(Відео) Білочка в спеку попросила у перехожих попити води

Як знайти воду в місті білкам з парку? Одна з білок вирішила попросити воду у перехожих. Подивіться як це вона робить!

Ви коли-небудь замислювалися, як тварини перемагають спеку?

Ведмідь їсть заморожені фрукти в міському зоопарку в Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Тваринам, яких ви бачите в зоопарках, часто дають заморожені закуски, щоб вони могли охолонути від сильної літньої спеки.

Через спеку і вологості важко втриматися від в’янення, як квітки. Звичайно, з огляду на винахідливість людей, ми можемо побороти спеку за допомогою кондиціонера, полудня в басейні або подвійний ложки морозива на кам’янистій дорозі.

Але як щодо решти тваринного світу? Які хитрощі у тварин є в рукавах (або це повинен бути хутро), щоб зберігати холоднокровність?

Лінька: одна з характеристик ссавців – це шерсть на тілі. У деяких ссавців, таких як дельфіни, є тільки вуса (і вони випадають незабаром після народження). У більшості густе хутро. Взимку хутро потовщується, щоб захистити тварин від холоду. У теплу погоду відбувається зворотне. При виділенні менше тепла затримується в тілі тварини, дозволяючи йому охолонути.

Годує білку

У спекотний літній день ви можете сховатися від сонця під парасолькою. Точно так само роблять і тварини, тільки використовують натуральні парасольки у вигляді листя. Вони також ховаються під камінням, деревами, що впали та іншими спорудами, які блокують сонячне проміння. Деякі тварини ховаються весь день і виходять вночі годуватися.

Коли ви потієте, вода підіймається на поверхню вашої шкіри. У міру випаровування вода злегка охолоджує шкіру. Більшість тварин не потіють. Коні – виключення з цього правила. Те ж саме і з собаками, за винятком того, що вони потіють тільки через лапи, а цього недостатньо, щоб зберігати холоднокровність.

При видиху тепло залишає тіло разом з диханням. Собаки, кішки та багато інших тварин охолоджують диханням. Птахи теж так роблять, тому, якщо ви бачите птицю з відкритим ротом в жаркий день, велика ймовірність, що вона важко дихає. Однак, на відміну від собак, у птахів немає великого, язика, що висовується з рота.

Пташиний послід липкий, тому що в ньому багато води. Цим користуються лелеки та стерв’ятники, какао влітку на лапи. Коли вода в фекаліях випаровується, це забезпечує охолоджуючий ефект.

Стрибки в басейн не тільки охолоджують, але і доставляють масу задоволення. Тварини роблять наступне краще: вони шукають ставки, річки, струмки або будь-які водойми, які можуть знайти. Деякі, наприклад свині, вважають за краще бруд, бо вона довше зберігає їх прохолоду і захищає їх шкіру від комах.

У слонів і зайців дуже великі вуха в порівнянні з їх розмірами тіла. Влітку по кровоносних судинах у вухах циркулює більше крові, виділяючи тепло в навколишнє середовище.

Ведмеді впадають в сплячку, щоб уникнути складних зимових умов. Деякі тварини використовують різновид цієї техніки, щоб уникнути жарких і посушливих літніх умов. Назва цього стану – естівація. Жаба-водойму уникає суворих літніх місяців, зариваючись в піщаний ґрунт і захищаючись коконом зі слизу.

Поїдання частувань від застуди: багато тварин зоопарків отримують частування влітку. Приклади включають заморожені фрукти для ведмедів, заморожену рибу для каланів і крижані льодяники для левів.

А як знайти воду в місті білкам з парку? Одна з білок вирішила попросити воду у перехожих. Подивіться як це вона робить!

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.