Дивовижний квітка – герань: те, про що ви не знали

Стародавні єгиптяни використовували масло герані для лікування ракових захворювань. Пізніше він став популярним у вікторіанську епоху в Європі.

Герань, красивий червонувата квітка, вважається подарунком природи через безмежної краси та користі для здоров’я. Хоча це рідкість, він широко використовується в ароматерапії. Ефірна олія герані, яка отримала наукову назву Pelargonium Odoratissimum, може допомогти вилікувати різні захворювання, такі як проблеми зі шлунком, нервові захворювання тощо. На відміну від інших трав, що використовуються в якості ліків, герань не домінує в кулінарії.

Герань

Масло герані отримують з ароматних листя Pelargonium spp. Існує кілька видів герані, таких як P. odoratissimum, P. roseum і P. Radula, але найбільш популярним з них є P. graveolens. Масло герані майже не має відтінку і містить кілька сполук, таких як ліналоол, гераніол, нерол, цитронелаль, лімонен і інше. Воно має протизапальні, антидепресивними та антимікробними властивостями. Масло герані в основному відомо ароматерапією і корисно для здоров’я шкіри.

Харчова цінність герані

Стебло, квіти та листя, за винятком коренів, використовуються для виробництва геранієвого масла шляхом парової дистиляції. Масло герані також називають “трояндою для бідняків”, тому що воно має майже такі ж якості, як ефірну олію троянди, і дешевше. Масло герані містить близько 67 з’єднань. Основні компоненти олії герані – цитронеллол і гераніол. Солодко пахне масло герані зазвичай використовується в декількох процедурах для поліпшення фізичного, психічного та емоційного здоров’я. Єгиптяни рясно використовували масло герані для додання шкірі сяйва.

Користь герані для здоров’я

Знімає стрес і втому

Вдихання аромату геранієвого масла може підбадьорити душу і зменшити втому. Також він позитивно впливає на розум і тіло. Ефект герані на нервову систему чудовий, і так її використовували з давніх часів. З листя рослини можна приготувати чай, який має заспокійливі властивості та допомагає заспокоїти нерви. Масло герані містить кілька органічних сполук, які підтримують здоров’я ендокринної системи та врівноважують гормон, що викликає стрес.

Допомагає детоксикації

Масло герані має сечогінну властивість, що надзвичайно корисно для детоксикації організму, оскільки воно є сильним антиоксидантом. Іноді токсини виробляються в організмі під час метаболічних процесів, деякі з яких виводяться за допомогою травного тракту і потовиділення. Він знищує шкідливі вільні радикали, які ховаються разом з життєво важливими живильними речовинами з організму. Це також допомагає в детоксикації, вирівнюючи швидкість сечовипускання. Цей процес виведення не тільки виводить токсини, але і допомагає травної функції.

Омолоджує шкіру

Герань

Масло герані має в’язку дію; він викликає скорочення в багатьох частинах тіла і допомагає боротися зі зморшками, стискаючи шкіру обличчя і стримуючи ефекти старіння. Це ароматичне масло є натуральним засобом, що очищає, тому воно випромінює шкіру. Крім того, це рубцевий агент, що видаляє прищі та шрами.

Лікує ногу спортсмена
Масло герані відомо як одне з найбільш широко вивчених масел на ринку. Це одна з кращих натуральних альтернатив кремів і лосьйонів, які лікарі рекомендують для боротьби з грибковими інфекціями, такими як мікоз.

Лікує респіраторні проблеми

Герань не дарма взагалі вважається підсилювачем здоров’я. Вона корисна і лікує недуги кількох систем органів. Це дуже корисно для дихальної системи, яка схильна до погодних змін. Кілька таких недуг можна вилікувати за допомогою герані.

Протизапальна властивість

Дослідження показують, що запалення пов’язане з кожним третім станом здоров’я. Таким чином, дослідники вивчають вплив стійкого запалення на організм і заходи профілактики. Науково доведено, що масло герані має здатність посилювати дію протизапальних препаратів. Масло герані перешкоджає запальних реакцій шкіри, що допомагає організму боротися з проблемами зі здоров’ям.

Засіб від недоумства

Масло герані генерує клітини мікроглії, які виділяють прозапальний агент, який
сприяє запаленню сенсорних шляхів, запобігаючи розвитку нейродегенеративних захворювань. Масло герані вступає в реакцію з хімічним складом мозку, що допомагає запобігти таким тривожні стани, як недоумкуватість, амнезія, хвороба Альцгеймера і т. Д., які призводять до втрати пам’яті.

Ефективне знеболювальне

Масло герані дуже ефективно для полегшення болю, викликаної нервовими розладами, що виникають через діабет або деяких інших захворювань, таких як склероз і вовчак. Здавлені нерви викликають нестерпний біль, яку можна зменшити, завдавши на шкіру масло герані, а також оперізувальний лишай, викликаний вірусом герпесу.

Використання герані

Масло герані забезпечує комплексну користь для фізичного та емоційного здоров’я завдяки своїм терпким, кровоспинну, рубці та сечогінним властивостям. Хоча ефірна олія використовувалася з покоління в покоління, вони не регулюються відділом харчових продуктів і медикаментів. Масло герані можна використовувати для зняття стресу, полегшення болю через рани, а також при передменструальних проблемах, нудоті, діареї, каменях у жовчному міхурі.

Побічні ефекти та алергія на герані

Життєво важливо пам’ятати, що безпечно вживати в їжу тільки герань з ароматом троянди, і потрібно бути повністю впевненим у тому, які види використовуються в лікувальних травах. Крім того, перед додаванням олії герані у свій раціон слід проконсультуватися з лікарем. Оскільки він гіпоалергенний, його слід протестувати на ділянці перед використанням і розбавити маслом-носієм.

Вирощування герані

Стародавні єгиптяни використовували масло герані для лікування ракових захворювань. Пізніше він став популярним у вікторіанську епоху в Європі. У той час свіжозірваного листя герані стояли на офіційних столах, а миски для пальців з геранієвих масел були в тренді. Хоча герань виникла в Південній Африці, зараз її можна знайти по всьому світу. Найбільшими виробниками геранієвого масла сьогодні є Єгипет і Росія.

Інформація була взята з: lybrate.com

Схожі статті

За пів року до розлучення Волошин подарував Трінчер елітний Порш за 70 тисяч доларів: чи забрав авто назад

Роман Анни Трінчер з Олександром Волошиним був не довгим, але дуже яскравим. Пара рік зустрічалася, потім ще рік жила в шлюбі й врешті розлучилася. Дізнаймося, як зірки ділили майно.

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.