Квітка: Водозбір (Орлики, Аквилегия) – догляд та вирощування

Водозбір - Аквилегия, яку іноді називають бабусею або капюшоном бабусі, родом з північно-східних регіонів США і Канади.

Водозбір, Columbine, або Aquilegia, є інтригуючим членом сімейства Ranunculaceae з вишуканими пелюстками, які надають йому ефемерну якість, подібно колібрі. Це трав’яниста багаторічна рослина, яка цвіте з весни до літа.

Що таке квіти Водозбір

Водозбір – Аквилегия, яку іноді називають бабусею або капюшоном бабусі, родом з північно-східних регіонів США і Канади.

На додаток до цих аборигенних видів, представлені інтродуковані види з Європи, які також доступні для домашнього садівника, а також затребувані гібриди, які були вирощені, щоб запропонувати такі поліпшення, як різноманітна палітра кольорів, виняткова витривалість і вражаючі висоти.

Квіти мають безліч кольорів, включаючи помаранчевий, рожевий, фіолетовий, червоний, білий і жовтий, з контрастними або збігаються центрами. Розміри варіюються від мініатюрних 12 см до майже 1,8 м.

Часто двоколірні, квіти прикрашають на ніжні стебла, які піднімаються з-під листя папоротніковідних листя. Тонкі шпилі, наповнені нектаром, залучають джмелів і дрібних птахів.

У прохолодних регіонах Aquilegia добре росте на повному сонці, однак в більш теплих областях, вона може рости і в затіненому місці. Середньо-волога добре дренований грунт найкраще підходить для цього посухостійкість рослини

Вирощування

Водозбір – Коломбіна легко росте з насіння. Ви можете спробувати розділити рослини, щоб отримати нові, але кореневище і листя дуже тендітні і можуть не пережити процес.

Це недовгий багаторічна рослина, і рослини зазвичай живуть близько трьох років.

Рослини ростуть в безпосередній близькості один від одного, можуть перехресно запилювати, що ще більше змінить відтінки потомства, вирощеного з насіння, і, можливо, призведе до переважання одного кольору над іншими.

Як висаджувати

Дочекайтеся, поки в вашому районі не настане остання середня весняна дата заморозків, і висійте їх прямо в сад.

Крім того, ви можете сіяти насіння після літньої спеки, щоб рослини могли вирости до перших заморозків.

На відкритому повітрі обробіть грунт приблизно на 15 см, поки вона не буде пухкою. Додайте мульчу з піску або листя, щоб поліпшити дренаж в міру необхідності.

Посійте насіння на поверхню ґрунту і акуратно притисніть і прітрамбуте їх. Чи не закривайте їх.

Підтримуйте рівномірну вологість, але не перенасичувати.

Коли з’являються перші справжні листки, поступово акліматизуються розсаду, що почалася в приміщенні, в садових умовах, виставивши їх зовні на годину або близько того в перший день, два на наступний і т. Д.

При посадці або пересадці на відкритому повітрі, вибирайте місце з повним сонцем.

Опинившись в саду, продовжуйте забезпечувати розсаду рівномірної вологістю, але не пересищается грунт. Оскільки погода прогрівається, обов’язково поливайте щотижня при відсутності дощу.

Поради

Забезпечити адекватний дренаж, так як стояча вода взимку може привести до загнивання багаторічна кореневище під час спокою.

Якщо у вас є улюблений сорт, що не саджайте його поруч з іншими сортами, так як ймовірно перехресне запилення.

Найкраще місце посадки

Водозбір-Аквилегия є корисною рослиною для клумб і бордюрів, тому що вона буває різних кольорів, має дрібну кореневу систему.

Водозбір отримує вигоду з тіні, що відкидається чагарниками або більш високими компаньйонами, і створює тонке зображення переднього плану.

Добрими компаньйонами для посадки, є алліум, лилейник, наперстянка, heuchera, ірис, півонія, флокс і мак.

Введення Aquilegia в ландшафт є відмінним способом залучення корисних запилювачів, таких як джмелі, метелики і дрібні комахи.

Догляд

Як описано, постійна вологість необхідна під час проростання і стадії розсади. Після того, як рослини добре прижилися в саду, рекомендується щотижневий полив під час відсутності дощу.

Пам’ятайте, що гібриди виробляють саджанці, які відрізняються від батьківських рослин, тому, якщо ви не хочете, щоб рослина «нероби» росло поруч з вашими призовими зразками, обов’язково садіть їх на відстані.

Регулярно прополювати сад, щоб мінімізувати конкуренцію за воду. Це також хороший спосіб запобігти зараженню комахами.

Боротьба з шкідниками та хворобами

Водозбір-Аквилегия привертає листових комашок, маленьких коричневих / чорних мух, які відкладають яйця на нижньому боці листків. Коли личинки вилуплюються, вони пробираються крізь листя, завдаючи непривабливий шкоди, але не вбиваючи рослини.

Якщо ви бачите яйця, комах або личинок, зберіть їх і викиньте у відро для сміття. Якщо вони все ще проблема, застосуєте масло ніім. Це природний пестицид, який повинен вирішити проблему.

Ви також можете зіткнутися з борошнистою росою, грибковим захворюванням, яке залишає пильно-білий наліт на поверхні листя. Крім того, що вона непривабливо виглядає, вона може затримувати зростання або вбивати рослини.

Знову ж, масло є відповіддю, так як це також фунгіцид.

Деякі люди застосовують це профілактично, перш ніж почнуться неприємності.

Схожі статті

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.