10 сліпучих садів по всьому світу, які блищать кольором і характером

Кожен знаменитий сад вимагає багато годин уваги, щоб повністю зануритися в їх хитромудрі квіткові поля і екзотичний ландшафтний дизайн

Якщо ви шукаєте фото-гідний досвід садівництва або просто захоплюєтеся садівництвом, то не бракує красивих садів, які заслуговують відвідування. Від бездоганних газонів Версальських королівських садів до вражаючих вишневих дерев Бруклінського ботанічного саду – ми знайшли найкрасивіші сади в світі. Кожен знаменитий сад вимагає багато годин уваги, щоб повністю зануритися в їх хитромудрі квіткові поля і екзотичний ландшафтний дизайн. І так, чого ж ти чекаєш? Прийшов час прогулятися по саду.

Ось 10 знаменитих садів по всьому світу, які ви не захочете пропустити

Бруклінський ботанічний сад. Бруклін. США

 ""

Бруклінський ботанічний сад, заснований в 1910 році, являє собою гавань площею 52 акра, розташовану в парку Маунт-Проспект. У ботанічному саду налічується 14 000 видів рослин, розкиданих по різних секторах, в тому числі водний сад, англійський сад на тему рослин, названих в п’єсах Шекспіра, і сад з ароматами для людей з вадами зору. Бруклінський ботанічний сад, мабуть, найбільш відомий своїм винятковим японським садом – першим створеним в американському сквері – і більш ніж 200 вишнями, які збирають натовпи щовесни.

Версальський сад. Франція

 ""

Цей великий сад, який розташований на захід від Версальського палацу, розкинувся на майже 2000 акрах землі. Велика частина ландшафту виконана в стилі класичного французького саду з його фірмовою симетрією і порядком. Доглянуті газони усіяні квітами, скульптурами та фонтанами, які відносяться до часу Людовика XIV. Придатні для короля, Версальські сади були включені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО разом з самим палацом.

Знамениті сади Тіволі на віллі Д ‘Есте в Італії

 ""

Ця вілла 16-го століття за межами Риму відома своїми терасами садів і розкішними фонтанами, один з яких грає музику. Величні водні споруди використовувалися б для того, щоб захоплювати і вражати відвідувачів, які розважалися на віллі, яка була побудована для сина дворянина і онука Папи. Вілла д ‘Есте є прекрасним прикладом італійського саду епохи Відродження, де ландшафт повинен надихати на споглядання.

Бутчарт Гарденс – Кращі сади для відвідування в Британській Колумбії. Канада

 ""

Цей красивий оазис в Вікторії, Британська Колумбія, вже більше 100 років радує відвідувачів своєю пишною зеленню і яскравими квітами. У штаті Бутчарт Гарденс працюють 50 садівників, зайнятих повний робочий день, для догляду за 55 акрами садів, в тому числі 26 теплиць. Сад, зображений вище, є улюбленою областю ландшафту. Він сформувався в колишньому вапняковому кар’єрі і був перетворений Дженні Бутчарт, дружиною багатого виробника цементу, який вперше представив можливості ландшафту.

Парк Кекенхоф. Нідерланди

 ""

Ви не можете відвідати Нідерланди навесні, не думаючи про тюльпани. І якщо ви справжній шанувальник, це означає паломництво у всесвітньо відомий Кекенхоф в Ліссе. З кінця березня до кінця травня відвідувачі стікаються, щоб подивитися на барвисті квіткові поля, наповнені тюльпанами, нарцисами, крокусами і гіацинтами. За даними Keukenhof, вони вирощують 7 мільйонів цибулин весняного цвітіння щороку від 100 голландських компаній з квітникарства. Цибулини розташовані в неймовірних полях, які забезпечують сліпучу візуальну картину для більш ніж 1 мільйона відвідувачів, які відвідують садочки протягом цього двомісячного періоду.

Тропічний ботанічний сад Нонг Нуч в Таїланді

 ""

Цей ботанічний сад в Таїланді – не просто туристична пам’ятка, це також дослідний центр, присвячений вивченню саговників, класу насінних рослин, що нагадують пальми, які датуються 280 мільйонами років. Цікаво, що Тропічний ботанічний сад Нонг Нуч спочатку був придбаний як плантація, але власники швидко вирішили використовувати 600 акрів для посадки тропічних квітів і рослин, щоб зберегти дику природу. Сад містить понад 650 видів місцевих рослин, в тому числі сад кактусів і сукулентів, а також вітрина з орхідеями.

Знаменитий сад каменів в Кіото. Японія

 ""

У кіотський буддійському храмі Рюса-дзі в Дзен знаходиться сад, який вважається втіленням кам’яного саду японського сухого пейзажу (каре сансуі). Цей дзен-сад характеризується великими скельними утвореннями, оточеними ретельно оброблена гравієм. Призначені для огляду, коли вони сидять на веранді храму, камені розташовані так, щоб їх не можна було розгледіти одночасно. Вважається, що будь-який, хто може бачити їх всіх з одного місця, отримав просвітлення.

Кращі сади світу – Пауерскорт Естейт. Ірладія

 ""

Це великий маєток в Ірландії відомо як своїм будинком, який починався як замок 13-го століття, так і садами, що тягнуться через 47 акрів. Велика частина садів в маєток Пауерскорт була упорядкована в 19 столітті після того, як 21-річний Мервін Уінгфілд, 7-й віконт Пауерскорт, успадкував цю власність. Натхненний садами Версаля і іншими знаменитими садами, які він бачив під час своїх подорожей, він створив японський сад, італійський сад, обгороджені сади і навіть кладовище домашніх тварин.

Кью Гарденс у Лондоні. Англія

 ""

Сади Кью, розташовані на півдні Лондона, відомі у всьому світі завдяки тому, що в них міститься більше 50 000 живих рослин. Крім того, це важливий центр ботанічних досліджень і архітектурний шедевр завдяки Temperate House, найбільшої в світі вікторіанської теплиці. Це історичне місце є домом для рідкісних і зникаючих видів рослин. Інші визначні пам’ятки включають бамбуковий сад, дендрарій і консерваторію принцеси Уельської, яка представляє собою скляний будинок з рослинами з десяти різних кліматичних зон.

Знаменитий Живерні Гарден, намальований Моне. Франція

 ""

Розташовані на місці будинку Клода Моне, ці сади надихнули знамениту серію водяних лілій художника-імпресіоніста. Сьогодні можна зануритися в світ Моне з відвідуванням Живерні. Його культовий водний сад з японським містком до сих пір залишається недоторканим для відвідувачів цілий рік. Відвідувачі також отримають задоволення від яскравого квіткового саду, який був розбитий для задоволення творчої уяви Моне.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.