Шість предметів в програмі в школах СРСР, які зараз не затребувані

Шкільна програма в Союзі ставила собі за мету сформувати представника нового покоління. Освіта в СРСР знаходилося на високому рівні і вважалася однією з кращих в світі.

Освіта в школах Радянського Союзу перебувала на високому рівні і вважалася кращою в порівнянні з іншими країнами. Однак вона була не досконалою. Шкільна програма в Союзі ставила собі за мету сформувати представника нового покоління. Школярами вивчалися предмети точних наук і гуманітарних. Поділу не було.

 ""

Ще живі вчителі, які викладали в радянській системі освіти. Ця система зазнала багато змін, в залежності як змінювалося суспільство. Багато предметів, які викладалися в ті часи, сьогодні вважаються нікому не потрібними і бесполезнимі.Некоторие предмети, які вивчалися в той час зараз не затребувані і вважаються марними.

Чистописання

 ""

Даний предмет ставив собі за мету навчити школяра каліграфії, уважності, старанності і стараніі.В даний час це виконується при наборі тексту на клавіатурі комп’ютера.

Креслення

Технічні знання, на той час сильно відрізнялися від сучасного вивчення науки і техніки. Навчаючись креслення в школі, молоде покоління розвивало просторове мислення. Технічні вищі навчальні заклади на той час вважалися дуже престижними. Вступити в них не знаючи основ креслення і продовжувати вчитися, було проблематично. Зараз спеціальні комп’ютерні програми допомагають студентам креслити за короткий проміжок часу.

Військова підготовка

Школярів: дівчаток і хлопчиків навчали основам військової підготовки та готовності захистити Батьківщину. Пройшовши через страшну війну, Радянський Союз витягнув уроки з минулих років і готував молоде покоління, щоб гідно дати відсіч будь-яким загарбникам.

Основи моральності і психології сімейного життя

Напевно цей предмет мав би бути затребуваний зараз в школі. Старшокласникам його викладали з 1985 по 1991 роки. Дівчаткам і хлопчикам пояснювалися уклад сім’ї та взаємини в ній.

Основний закон країни

Школярам пояснювалося, де і як вони будуть будувати комуністичне суспільство. Виховувався патріотизм і пояснювався уклад і структура Радянського Союзу і їх місце в ній. Даний предмет був виключений зі шкільної програми освіти в 1958 році.

Логічне мислення

Цей предмет ввів особисто І. В. Сталін. Він вважав, що діти повинні були навчитися логічно мислити. Коли Сталін помер – предмет виключили з програми, з огляду на шкідливості тоді існувала шкільної ідеології.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.