Навіщо випускали консервовану воду в СРСР. Те, чого ви не знали (Фото)

Консервована вода призначалася для моряків, які зазнали лиха у відкритому морі.

У Радянському Союзі окрім різних видів консервів, випускалися консерви з питною водою. У відкритому продажі їх не реалізовували і мало хто знав про таких консервах.

 ""

Консервована вода призначалася для моряків, які зазнали лиха у відкритому морі.

Коли моряки з потерпілого аварію корабля виявилися в рятувальному човні, вони з собою брали в першу чергу консервовану воду. І навіть тут рекомендувалося використовувати спершу для пиття дощову воду, а потім вже консервовану.

На підводних човнах, також видавалася консервована вода.

 ""

Вода була в жерстяній банці, де вказувалася терміни зберігання – 24 місяці і температура, при якій консервована вода повинна було зберігатися: від мінус 35 до плюс 66 градусів.

Для того, щоб приготувати такі консерви, необхідно було взяти воду з джерела, прокип’ятити, додати аскорбінову кислоту і тільки після закочувати в бляшані банки.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.