Ангарський маніяк зізнався ще в двох убивствах, щоб “прогулятися ” з камери на місце злочину

Один з найжорстокіших серійних убивць в історії Михайло Попков був спійманий в 2012 році і єдиний в Росії засуджений в двох довічних ув'язнень. Точна кількість його жертв за 20 років невідома досі.

Михайло Попков, відомий як найкривавіший в Росії Ангарський маніяк, довгих 20 років катував і вбивав жінок в Сибіру, а також Москві та Липецьку, коли приїжджав туди по справах. На сьогодні є дані про його причетності до смерті 84 жінок, але засуджений він за 77 вбивств, так як частина потрапила під термін давності. Уже з цього по кількості він в два рази перевищив число жертв Чикатило.

Хитрий і розумний

Насправді ж слідчі вважають, що злочинів було набагато більше сотні (можливо і за 200), просто маніяк вибрав для себе таку тактику – регулярно признаватися ще в 1-2 вбивствах. За це його вивозять за межі колонії, де відбувають довічні терміни, на час дізнання і для слідчих експериментів на місці злочину.

Зізнавшись зараз в тому, що у нього є ще дві жертви за 1996 і 1998 роки, він так і сказав:

Я написав явку з повинною на ці два вбивства тому, що дуже захотів у відпустку зі стін колонії для довічно засуджених, поїздити по слідчим експериментам. У мене є ще багато таких секретів – на відпустки до кінця життя вистачить.

Попков на слідчому експерименті
Попков на слідчому експерименті

У Попкова відмінна пам’ять, він точно вказує місця, де сховав тіла, розповідає подробиці – в чому були одягнені, що говорили. Чи не пам’ятає тільки одне – обличчя жінок. Каже, спеціально не запам’ятовував, щоб не снилися.

В період полювання на жінок Попков був цікавим, підтягнутим чоловіком, завжди одягненим з голочки, з хорошими манерами. Він працював в міліції, а вечорами займався приватним таксуванням і підвозив виключно жінок. По дорозі заводив розмови, потім пропонував жінці випити з ним де-небудь. Та, яка погоджувалася, була приречена.

А тих, хто відмовився, він довозив до будинку і навіть в темний час доби проводжав до дверей – щоб на “його пасажирку якийсь маніяк не напав “!

На початку 2000-х в якості додаткового заробітку Попков став ганяти машини на продаж по всьому Сибіру – від Владивостока і до Москви, так географія його злочинів значно збільшилася.

Місце злочину
Місце злочину

Завдяки тому, що був міліціонером і сам не раз брав участь у розслідуванні своїх же вбивств, він був практично невловимий. Але кропітка робота слідчих таки допомогла їм вийти на його слід у Владивостоці.

На першому ж допиті маніяк зізнався в 24 жорстоких вбивствах. Він стверджує, що жінок не гвалтував, а зв’язок з більшістю жертв була добровільною з їх боку. Хто не погоджувався, ту просто вбивав.

Попков в СІЗО
Попков в СІЗО

Свій термін Попков відбуває в Мордовії, в Торбеєвському централі. Йому там подобається, він працює – тепер шиє медичні маски. Займається спортом, стежить за здоров’ям, багато читає. Сидить в камері з таким же душогубом-маніяком Сергієм Залівіним.

Ця тварюка збирається жити довго, адже йому лише 56 років. І періодично буде виїжджати в “відпустку ” – на черговий слідчий експеримент.

 

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.