29-річний онук Нурсултана Назарбаєва Айсултан несподівано помер у Великобританії, куди втік півроку тому

Онук Нурсултана Назарбаєва півроку тому попросив політичний притулок у Великобританії і побоювався за своє життя. Сам помер або допомогли?

Дивна історія з онуком колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва 29-річним Айсултаном отримала несподіване трагічне завершення – молода людина померла в Британії за 10 днів до свого 30-річчя.

Подробиць ніяких немає, попередній діагноз – зупинка серця. Про це стало відомо казахському виданню zakon.kz.

Айсултан Назарбаєв
Айсултан Назарбаєв

Айсултан (Ракхат – під таким ніком у нього був акаунт у Фейсбуці) був молодшим онуком президента, як писали незалежні казахські ЗМІ – типовим мажором.

До 25 років він не мав освіти, був слухачем академії футбольного клубу «Челсі». Повернувшись на батьківщину Айсултан спробував взяти владу в казахстанської футбольній федерації, але йому не допомогла навіть висока протекція.

Молодий чоловік поїхав назад в Лондон, там потрапив в кілька неприємних історій: заліз до чужої квартири і пробував випрати свої речі в пральній машині; при затриманні вкусив поліцейського за ніс, отримав умовний термін із зобов’язанням пройти лікування і реабілітацію від наркотичної залежності.

Айсултан Назарбаєв
Айсултан Назарбаєв

В кінці зими цього року Айсултан раптом оголосив себе опозиціонером з твердженнями, що у нього є «інформація про масштабну корупції між урядом Росії і Казахстану» і про «мільярди доларів, вкрадених у народу».

Після цього попросив політичний притулок у Великобританії під приводом політичного переслідування в Казахстані і стеженням ФСБ Росії.

Деякі його пости в Фейсбуці були весь дивні: він написав, що півроку його в Казахстані тримали у в’язниці. А ще видав страшну сімейну таємницю – він не внук Назарбаєва, а його син, так як той мав зв’язок зі своєю дочкою Дарігою.

Пост в Фейсбуці
Пост в Фейсбуці

Крім того, Айсултан заявив: він побоюється, що спробують уявити психом і вб’ють, виставивши все як самогубство.

Схоже це і сталося. Подивимося що буде далі.

 

Схожі статті

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!