Хочете, щоб гроші завжди водилися в домі? Заведіть замиокулькас – доларов дерево

Ця квітка допоможе вам заробити і накопичити гроші. Але за нею потрібно доглядати. Цю кімнатну рослину дуже приємно вирощувати та демонструвати в будинку.

Ця квітка допоможе вам заробити та накопичити гроші. Але за нею потрібно доглядати. Цю кімнатну рослину дуже приємно вирощувати та демонструвати в будинку.

Воно приносить добробут. Зростає воно повільно і наскільки швидко він виросте, буде залежати від того, скільки сонячного світла отримує рослина.  

Про днако не дозволяйте рослині перебувати під прямими сонячними променями.

Це отруйний вид: вважається, що всі частини цієї рослини токсичні при попаданні в організм дітей, кішок і собак.

Догляд за заміокулькасом

Температура: середня температура, при якому рослина відчуває себе комфортно становить близько 15 24 C але не нижче 8 C.

Світло: яскраве світло це добре, але не обов’язково. Zamioculcas zamiifolia добре росте при слабкому освітленні, але краще уникати прямих сонячних променів.

Полив: дайте грунті висохнути на поверхні. Перевіряйте на дотик перед тим як сново поливати. Краще поливати цю рослину менше, тому що надмірний полив може викликати гниль стебла і кореневища.

Грунт: рослина любить добре дреновані горшкові суміші, які містять велику кількість перліту або піску. Необхідні хороші дренажні отвори на дні горщика.

Посадка: замиокулькас садиться на початку весни і не пересідає в новий грунт протягом перших 3 5 років.

Добрива: Протягом основного вегетаційного періоду (квітень серпень) підгодовуйте збалансованим рідким добривом раз на місяць.

Вологість: Рекомендується середня вологість в будинку, але підвищуйте вологість, якщо опалення будинку або на робочому місці досить сухе.

Розмноження: Ви можете розділити кореневища і посадити нову рослину або за допомогою живців листя.

Живці листя потрібно помістити в горщик з пластиковим покриттям, а потім чекати, поки коріння почнуть рости, що може зайняти до року.

Обрізка: зріжте листочки, які жовтіють біля основи стебла. Як тільки стебло стане набагато довше всіх інших стебел, ви можете видалити цей стебло або обрізати його кінчик. Проблема з обрізанням за розміром на кінчику полягає в тому, що це може бути не зовсім правильно, тому повне видалення може бути кращим варіантом.

Потенційні проблеми

Найбільша і поширена помилка в вирощувати це перелив.

Нижні листя жовтіє: невелика кількість нижніх листя жовтіє і опадає – це цілком нормально. Якщо багато листя жовтіє переконайтеся, що ви не переливає воду.

Кінчики листя стають коричневими: причиною може бути сухе повітря і низька вологість. Зволожите їх розприскувачем, але не переборщіть.

Листя стають коричневими: надмірне зволоження є найбільш поширеною причиною, особливо якщо листівка здається трохи вологою і не сухий.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Цикламена: Як правильно вибирати, як доглядати, у кого краще цвіте

Нагадаємо, Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.