Зізнайтеся – хочете завести у себе в саду камелії?

Дотримуйтесь ніжепредставленной інструкції та камелії порадують вас. Камелії вдало приживаються в тінистій місцевості. Ці чагарники мають цілорічну глянсову темно-зелене листя і вражають одинарним або подвійним цвітінням. Є тисячі гібридів камелії, що пропонують велику палітру кольорів від білого і двоколірного до найглибшого червоного.

Дотримуйтесь ніжепредставленной інструкції та камелії порадують вас. Камелії вдало приживаються в тінистій місцевості. Ці чагарники мають цілорічну глянсову темно-зелене листя і вражають одинарним або подвійним цвітінням. Є тисячі гібридів камелії, що пропонують велику палітру кольорів від білого і двоколірного до найглибшого червоного.

Існують великі сорти, які можуть бути сформовані в невеликі дерева або низькорослі види чагарників. Є два основних види камелій, Камелії sasanqua цвітуть наприкінці осені і мають більш дрібні листя і квіти, а камелії японські цвітуть пізньої осені або на початку весни і зазвичай мають більші листя. Є також гібриди сортів на ринку з бажаної характеристикою, як холодостойкость. Пізній сезон цвітіння японських дерев робить їх більш сприйнятливими до пізніх морозів … але великі квіти з безліччю пелюсток це ризик перед морозами!

У камелій є безліч застосувань в ландшафті, включаючи, живоплоти і екрани, а також посадки в контейнерах.

Догляд за камеліями

Догляд за Камелія досить простий. Рослина може рости в тіні і потребує ранковому сонці і полуденної тіні. Їм потрібна родючий грунт. У міру того як рослини дозрівають їм буде потрібно більше сонячного світла. Камелії люблять рясну вологу і добре дренированную грунт. Камелії погано ростуть при глибокій посадці.

Обрізка камелій

Видаліть відразу не більше третини рослини. Скорочення нижніх гілок сприятиме більш вертикальної моделі зростання. Скоротіть зростання довгоногої верхівки, щоб стимулювати більш повну форму рослини. Обрізку слід проводити після того, як навесні пройдуть заморозки. Камелії утворюють квіткові бруньки в кінці літа, тому обрізка в невідповідний час року значно знижує цвітіння.

Підживлення Камелії

Камелії люблять кислі грунтові умови. Використання добрива для рослин, які люблять кислотність, забезпечить необхідними поживними речовинами і допоможе грунті зберегти належний рівень pH. Камелії найкраще ростуть в грунтах з кислотністю (рН) від 5,5 до 6,5. Якщо pH грунту не така, це може вплинути на здатність камелії поглинати добрива. Підгодовувати потрібно так – вигріб мульчу назад до рослини і внесіть добриво безпосередньо в грунт, ретельно поливаючи після внесення. Тест на pH завжди пропонується, коли рослини мають особливі потреби.

Хвороби камелії

Камелії схильні до хвороб. Щорічне за допомогою системного інсектициду в грунті може допомогти у вирішенні цієї проблеми. Пожовкле листя можуть вказувати на брак заліза. Перевірте pH і відрегулюйте, якщо він перевищує 6,5. Лікування залозистої добавкою може бути необхідним.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.