У вас є вдома квітка крила Ангела: всі секрети бегонії

Бегонія або ще її називають крила ангела - це квітучий вигляд з великого сімейства рослин (2000 або й ще багато гібридів), названих Begoniaceae.

Бегонія або ще її називають крила ангела це квітучий вигляд з великого сімейства рослин (2000 або й ще багато гібридів), названих Begoniaceae.

Ці багаторічні квітучі рослини (бегонія) виростають в Південній Америці в субтропічному і тропічному кліматі, хоча цей вид є гібридним. На щастя, вони справляються з кліматичними відмінностями і ростуть в більш прохолодних умовах в помірних регіонах.

Цвітіння

Бегонія цвіте влітку. Ці квіти є невеликий воскоподібний тип, який росте групами з стебел і звисає вниз. Квітки зазвичай бувають від яскраво червоного до світло рожевого кольору.

Листя

Цей вид бегонія стеблового типу з товстими стеблами і досить великими вузлами. Назва «Крила ангела» було дано за форму їх листя, які нагадують крила ангела. Листя блискучі і мають червоний зовнішній край на деяких сортах і червону нижню сторону. Червона нижня сторона робить їх привабливими при посадці всередині приміщення, де видно верхня і нижня частина рослини.

Рівень догляду

Необхідно суворо дотримуватися деякі аспекти догляду, наприклад, не допускати попадання на них прямих сонячних променів. Потрібно регулярно обрізати сухі стебла.

Інструкція по догляду

Температура: Середні температури в приміщенні від 13 24C найкраще підходять для бегоній.

Світло: ця рослина не любить прямих сонячних променів. Це тому, що їх листя чутливі до опіків. В їхньому природному середовищі існування більшість бегоній ростуть під прикриттям інших рослин.

Полив: з весни до осені вам потрібно буде часто поливати цю рослину, особливо коли воно цвіте. Тримайте грунт злегка вологою на дотик.

Грунт: використовуйте багату, добре дренуючу суміш для кімнатних культур.

Добрива: З весни осені підгодовуйте рослина, кожні 2 тижні. Використовуйте розбавлену калійну підгодівлю, для того, щоб листя і квіти виглядали здоровими.

Розмноження: за допомогою живців стебла з або за допомогою листа і без квітів. Зріз стовбура може бути поміщений в воду або в перліт (використовуйте гормон вкорінення з перлітом), поки не з’являться корінці, тоді можна садити в грунт.

Обрізка: для того, щоб бегонія була в хорошому стані і в межах розміру, обріжте стебла і виріжте кінчики стебел, які стають занадто високими. Обрізка стимулюватиме нове зростання, роблячи рослина більш круглим і здоровим.

Потенційні проблеми

Листя зів’яли і опали: це може бути викликано надмірним зволоженням. В’янення також може відбуватися, коли рослина має погану підгодівлю, занадто багато яскравого світла, шкідників, сухого повітря або заболочування горщика.

Квіти швидко зникають: можливо, недостатньо води, сухого повітря, недостатньо світла або в кімнаті може бути надто тепло.

Повільне зростання: переконайтеся, що ви підгодовували рослина, забезпечуючи достатню кількість світла (непрямий світло) і правильну температуру.

Шкідники: регулярно перевіряйте свою рослину на наявність попелиці та павутинного кліща.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Цикламена: Як правильно вибирати, як доглядати, у кого краще цвіте

Нагадаємо, Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.