Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Ті, хто виріс в СРСР, до сих пір пам'ятають радянські цукерки з особливою любов'ю. Діти будуть економити гроші, які батьки давали їм на оплату шкільного харчування або поїздки на трамваї, щоб купити 100 грамів льодяників або іриски

Ті, хто виріс в СРСР, до сих пір пам’ятають радянські цукерки з особливою любов’ю. Діти будуть економити гроші, які батьки давали їм на оплату шкільного харчування або поїздки на трамваї, щоб купити 100 грамів льодяників або іриски. Але шоколадні цукерки були дорогими і дефіцитними і їх купували тільки для особливих випадків.

1. Мишка Клишоногий

 "Картинки

Хоча цукерки «Ведмедик клишоногий» спочатку були зроблені ще в царській Росії, вони стали свого роду кондитерським символом СРСР. Цукерка складалася з двох вафель з мигдальним праліне, покритих темним шоколадом. Але він став особливо популярний серед радянських громадян не з за його смаку, а з за своєї чудової синьої обгортки з фрагментом «Ранок в сосновому лісі» картиною із зображенням трьох ведмедів, написаної Іваном Шишкіним і Костянтином Савицьким. Цукерка була дорогою, в ті дні вона коштувала майже чотири рубля за кілограм, що становить майже 7 доларів за сьогоднішніми цінами. Люди в СРСР купували цукерки “Мишка Клишоногий” на Новий рік, для прикраси ялинки.

2. Кара-Кум

 "Картинки

Чому саме популярна і смачна цукерка була названа в честь пустелі в Туркменістані, точно сказати неможливо. Цукерка не має нічого спільного з чорним піском, що буквально означає Кара Кум туркменською мовою. Шоколад Кара Кум виготовлений з горіхового праліне і подрібнених вафель, покритих шоколадною глазур’ю. Покупці любили його горіховий шоколадний смак і в дев’яності роки навіть американські кондитерські фабрики виробляли Кара Кум. Його ціна була схожа на Мишка Клишоногий.

3. Рот-Фронт

 "Картинки

Ці батончики з вафельної крихти і тертого арахісу були делікатесом, улюбленим багатьма дітьми і дорослими. Знайти їх в магазинах було непросто, тому, якщо людям вдавалося їх купити, вони зберігали їх на свята. Хоча, звичайно, діти відразу ж знаходять заховані цукерки і час від часу повертаються, щоб їсти їх один за іншим в таємниці від своїх батьків. Плитки Rot Front були трохи дешевше, ніж їх шоколадні конкуренти, і коштували три рубля за кілограм, або 6 доларів в сьогоднішніх грошах. Вважалося, що кращий спосіб відчути смак Рот Фронт це з гарячим чаєм. Ніжні і м’які горіхові цукерки просто танули в роті після кількох ковтків.

4. Цукерка “Зліт”

 "Картинки

Ці льодяники мали прекрасний лимонний смак і їх смоктання до розчинення займало багато часу. І все це тому, що цукерки «Зліт» призначалися для авіапасажирів під час зльоту, щоб вони не блокували вуха в результаті падіння тиску на барабанні перетинки. Спочатку вони не продавалися в звичайних магазинах, але до середини сімдесятих років цукерки “Зліт” стали доступні і стали улюбленими ласощами радянських школярів. По дорозі в школу можна було зайти в магазин і купити 100 грам цукерок за ціною, яка була цілком доступною для дитини 11 копійок. Відповідно, кілограм коштував один рубль і 10 копійок, що еквівалентно 3 доларам сьогодні. До речі, 100 грамів цукерок вистачило на цілий шкільний день, навіть якщо врахувати, що їх потрібно було ділити зі шкільними друзями.

5. Ірис Кіс-Кіс та Золотий Ключик

 "Картинки

В СРСР було дві марки іриски: Золотий Ключик (Золотий Ключ), який був менше і м’якше, і Kis Kis тверді квадратні іриски 1, 5 см в діаметрі. Незважаючи на очевидно високу вартість інгредієнтів, іриски були одними з найдешевших цукерок. Вони коштують не дорожче карамелі. Ось чому серед радянських дітей ірис був найпопулярнішим з усіх. Почнемо з того, що іриску потрібно було очистити від паперової обгортки, яка швидко прилипла до цукерці, і обгортка так чіплялася, що часто доводилося жувати іриску разом з шматочками паперу.

Наступним етапом поїдання іриски було жування її, поки вона не ставала м’якою. При цьому цукерки прилипали до зубів, особливо до молочних зубах, які вже були хиткими, або до пломб, що вже знаходяться в них. Іншими словами, іриски можуть легко призвести до екстреного відвідування стоматолога. Більш того, якщо дитина забула про іриску в кишені брюк, а потім грав в яку то енергійну гру, вона могла легко розтанути, а потім затвердіти і «запечатати» кишеню. Радянські мами, яким доводилося прати штани, були не в захваті від цього.

Багато радянських цукерки все ще можна знайти в магазинах і легко доступні. Люди, які покинули СРСР, щоб жити за кордоном, все ще просять друзів і родину привезти пару кілограмів легендарних і повсюдно улюблених цукерок замість сувенірів.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.