14 цікавих фактів про кішок про які слід знати

Кішки - це загадка, яка тисячоліттями підкорювала серця людей.

18% сімей володіють кішкою, але ми досі багато чого про неї не знаємо. Ми впевнені, що ви не чули деякі з цих кумедних фактів – від незвичайної ходи до того, наскільки велика найбільша кішка!

Кішки – це загадка, яка тисячоліттями підкорювала серця людей. Їх загадкові особистості та чарівна зовнішність зробили їх неймовірно популярними домашніми тваринами.

З такою кількістю кішок навколо нас, звичайно, це буде означати, що всі знають про них все можливе, вірно? Неправильно! Існує так багато цікавих фактів про кішок, про яких ви, мабуть, не чули, від найбільшої кішки у світі до дивовижної ходи.

Цікаві факти про кішок

 ""

1. Найстаріша з відомих домашніх кішок існувала 9500 років тому.

Цей цікавий факт про кішок обов’язково вразить вас. Чи знаєте ви, що спочатку вважалося, що єгиптяни приручили кішку? Але у 2004 році французькі археологи виявили на Кіпрі могилу кішки віком 9500 років. Це робить цю найдавнішу з відомих домашніх кішок, і вона передує єгипетському мистецтву про кішок більш ніж на 4000 років!

2. Кішки проводять 70% свого життя уві сні.

Якщо ви думали, що кішки проводять більшу частину свого життя уві сні, ви матимете рацію. За даними Veterinary Hub, кішки насправді проводять 70% свого життя уві сні, що становить близько 13-16 годин на день. Це котяче життя!

3. Кот був мером міста на Алясці протягом 20 років.

Помаранчевий смугастий кіт, на ім’я Стаббс був мером Талкітн, невеликого містечка на Алясці протягом 20 років! У нього було кілька безальтернативних виборів, і, хоча він не мав ніякої законодавчої влади, його любили як місцеві жителі, так і туристи.

4. Рекорд найдовшої кішки – 123 см.

Домашні кішки зазвичай вважаються досить маленькими та витонченими створіннями. Але чи знаєте ви, що найдовшою кішкою у світі був мейн-кун на прізвисько Стьюї, і її довжина становила 123 см. В той час як рекорд належав Арктуру, його зріст становив 48 см. Це великі кішки.

5. У найбагатшого кота в світі було 7 мільйонів фунтів стерлінгів.

Найбагатша кішка у світі за версією Книги рекордів Гіннеса – Блекі. Коли його власник-мільйонер помер, він відмовився визнати свою сім’ю у своєму заповіті та замість цього віддав свій стан в 7 мільйонів фунтів Блекі! Ми не можемо повірити в цей цікавий факт про кішок!

6. Кішки ходять як верблюди та жирафи.

 ""

Ви коли-небудь помічали, що кішки ходять, як верблюди та жирафи? Їх послідовність ходьби – спочатку обидві праві ступні, а потім обидві ліві, тому вони переміщують половину свого тіла вперед одночасно. Верблюди та жирафи – єдині тварини, які ходять так.

7. Ісаак Ньютон винайшов котячі двері.

Цей вчений найбільш відомий розрахунковою гравітацією, але також вважається, що Ісаак Ньютон винайшов котячі двері. How Stuff Works пише, що, коли Ньютон працював над своїми експериментами в Кембриджському університеті, його постійно переривали кішки, дряпають двері. Тому він покликав кембриджського теслю, щоб той виконав дві дірки у двері: одну для кішки-матері, а іншу – для її кошенят! Судячи з усього, ці діри можна побачити та сьогодні в університеті.

8. У 1963 році в космос полетів кіт.

Ви чули про мавп і собак в космосі, але чи знаєте ви, що кішка теж кинула виклик великому невідомому? 18 жовтня 1963 року Фелісетт, також відома як «Астрокат», була першою і єдиною кішкою, яка відправилася в космос.

9. Стародавні єгиптяни голили брови, коли вмирали їхні кішки.

Згідно «Енциклопедії древньої історії», Геродот писав у 440 р., до н.е., коли в давньоєгипетські часи вмирав домашній кіт, члени сім’ї зголювати брови в жалобі. Це цікавий факт про кішок!

10. Домашні кішки на 95,6% мають загальний генетичний склад з тиграми.

 ""

Цей факт про кішку дійсно вразить вас. Дослідження показало, що наші маленькі домашні кішки на 95,6% мають загальний генетичний склад з тиграми! У них також багато спільних рис, таких як запах і сеча, переслідування і напад на здобич.

11. Домашня кішка може розвивати швидкість до 48 км на годину.

Якщо ви спостерігали, як ваш кошеня бігає по вітальні, коли відчуває себе бадьорим, ви знаєте, що кішки досить швидкі, але ви не повірите цього котячого факту. Вони можуть розвивати швидкість близько 48 км на годину, що настільки швидко, що вони можуть перемогти Усейна Болта у 200-метровому ривку!

12. Найстарішому коту у світі було 38 років!

Найстарішому коту з коли-небудь жили на момент смерті було 38 років і 3 дні. Crème Puff, що народився 3 серпня 1967 року, що прожив до 6 серпня 2005 року, і його власник Джейк Перрі також володів попереднім рекордсменом за віком кішок, дідусем Рексом Алленом, який помер у віці 34 років! Що б не робив Джейк Перрі, він все робить правильно!

13. Рекорд найгучнішого муркотіння – 67,8 дБ (A).

Рекорд по найгучнішого муркотіння домашньої кішки зараз належить Мерлину, чорно-білому коту з Торки, Великобританія. Його муркотіння становить 67,8 дБ (А), і для контексту це майже така ж гучність, як при прийнятті душа! Більшість кішок муркочуть на рівні 25 дБ.

14. Кот Дідга може виконати 24 трюку за одну хвилину.

Якщо ви думаєте, що кішки не вміють робити трюки, ви будете шоковані, дізнавшись цей факт про кішок. Максимум трюків, виконаних кішкою за одну хвилину, – 24! Дідга виконав ряд трюків, від перевертання до стрибка зі штангою, катаючись на скейтборді!

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.