Чому в Лондоні так багато папуг? Пояснення цієї дивності

Лондон дійсно є домом для великої кількості папуг, і не тільки як домашніх птахів - вони живуть в дикій природі.

Лондон – яскрава столиця Великобританії, в якій кипить нічне життя і безліч місць, де можна прогулятися або помилуватися природою. Але є одна особливість у столиці, про який багато хто може ставити собі питання, – це вид папуг, що туляться на деревах. Це звичайно красиво і привертає багато туристів і всім цікаво годувати не тільки голубів, а й екзотичних птахів. Однак є і незручності, бо папуги вже, як і голуби не бояться людей і стрімко розмножуються та орнітологи не знають до чого може привести збільшення популяції.

Лондон часто хвалять за кількість зелених насаджень, древніх лісів і природних пам’яток, і багато британців користуються цим під час ізоляції. Парки та ліси – ідеальне місце для усамітнення від міської суєти, але є один аспект Лондона, який може здивувати відвідувачів.

Лондон дійсно є домом для великої кількості папуг, і не тільки як домашніх птахів – вони живуть в дикій природі.

Їх тисячі по всьому Лондону, і їх часто можна побачити вздовж Хемпстед-Хіт, вони стікаються на деревах навколо столиці, а також будують будинки в Кью і Річмонд-парку.

Місця округу також бачать зелених пернатих друзів, оскільки птиці поширилися по півдню Англії.

У світі існує багато видів папуг, але в Лондоні це кільчасті папуги.

За оцінками Королівського товариства захисту птахів (RSPB), в столиці налічується близько 8600 гніздових пар.

І їхня присутність і велике число є якоюсь певною мірою загадкою, як пояснив RSPB: “Не дивлячись на велику кількість папуг, які живуть в дикій природі протягом тривалого часу, і за винятком одиничного випадку в Норфолку в 1855 році, вони почали розмножуватися тільки в 1969 році в Кенті, на південний схід від Лондона”.

Папуги не бояться наближатися до людей, і часто відвідувачі можуть сфотографуватися з птахами зеленого кольору.

У них характерний крик і яскравий колір. Ви можете відправитися в будь-який парк або зелену зону Лондона, і ви напевно помітите папуг.

Чому в Лондоні так багато папуг?

 ""

Істинна відповідь на це питання невідомий, але ходять чутки про те, чому так багато тропічних птахів та їх можна побачити в околицях Лондона.

Ходять чутки, що птахи втекли зі знімання фільму 1950-х років «Африканська королева», який знімався на студії Isleworth Studios.

Ця теорія виникла у зв’язку з тим, що Айлворт в лондонському районі Харроу – це район, де часто можна побачити багато папуг.

Однак багато хто не згодні з цією теорією.

Друга, більш ймовірна теорія полягає в тому, що кілька птахів втекли під час Великої бурі 1987 року.

Кажуть, що шторм знищив вольєри навколо багатого району Суррей.

Третя, досить дивна теорія полягає в тому, що музикант Джимі Хендрікс випустив на волю пару в 1960 році.

Однак немає ніяких записів про це, і джерела, близькі до легендарного музиканта, в тому числі колишня дівчина Хендрікса Кеті Етчінгем, як кажуть, ніколи не чули про чутки.

З точки зору географічного походження британські різновиди папуг вважалися гібридної популяції двох азійських підвидів Pk borealis і Pk manillensis.

 ""

Попри те, що папуги переважно тропічні птахи, у них немає проблем з виживанням у Великобританії.

RSPB пише: «Не дивлячись на своє тропічне походження, папуги цілком можуть впоратися з холодними британськими зимами, особливо в приміських парках, великих садах і фруктових садах, де запаси їжі більш надійні. Вони харчуються різноманітними фруктами, ягодами, горіхами, насінням, зерном і домашніми відходами. Папуги – барвисті та часті відвідувачі столів для птахів і садових годівниць, особливо в зимові місяці».

І птахів можна побачити навіть далі, ніж на півдні Англії.

RSPB продовжив: «Не дивлячись на те, що Великий Лондон і прилеглі райони як і раніше є їх оплотом, цей вид був зареєстрований майже в кожному графстві Англії і досяг Уельсу і кордонів Шотландії».

Схожі статті

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.