Оголосили переможців конкурсу “Фотограф дикої природи 2020 ” (5 фото)

Кейт Міддлтон, герцогиня Кембриджська і покровителька музею, оголосила Сергія Горшкова фотографом року за його чудовий знімок «Обійми» амурської тигриці.

Відібрані з більш ніж: 49 000 робіт з усього світу, вони були представлені під час онлайн-церемонії нагородження, яка транслювалася в прямому ефірі з Музею природної історії в Лондоні 13 жовтня.

Кейт Міддлтон, герцогиня Кембриджська і покровителька музею, оголосила Сергія Горшкова фотографом року за його чудовий знімок «Обійми» амурської тигриці, що обіймає давню маньчжурську ялину на Далекому Сході Росії. Амурські або сибірські тигри водяться тільки в цьому регіоні, і російському фотографу знадобилося понад 11 місяців, щоб зберегти цей момент прихованими камерами.

Знімок Горшкова та інші переможці були обрані з короткого списку зі 100 знімків і будуть виставлені в Музеї природної історії в Лондоні, перш ніж відправитися в турне по Великобританії та за кордон.

Портрети тварин, які отримали високу оцінку: «Нічний мисливець» Джонас Классона

 ""

Відстежуючи кожен рух цієї великої сірої сови протягом декількох тижнів, Йонас в ніч повного місяця поїхав у своїй машині, щоб сфотографувати птаха. Коли він помітив об’єкт, Джонас направив на нього фари та прокрався в ліс. Він зловив сову, що піднімає кіготь, готову атакувати полівку.

Хоча великі звернені вперед очі цієї сови дозволяють їй бачити при тьмяному світлі, вона фактично визначає місцеперебування своєї жертви по звуку. Сови мають більш чутливим слухом, ніж багато інших птахів, і використовують цю адаптацію у своїх інтересах. Використовуючи тільки звук, великі сірі сови можуть навіть чути тварин, захованих під снігом.

Голова журі, відомий письменник і редактор Розамунд «Роз» Кідман Кокс заявила, що на фотографії Горшкова зображена сцена, як ніхто інший не зміг зобразити. “Унікальний погляд на момент в глибині чарівного лісу. Промені низького зимового сонця висвітлюють давню ялину і шкуру величезною тигриці, коли вона хапається за стовбур і вдихає аромат тигра на смолі, залишаючи її власний знак як її послання. Це також історія, розказана в чудових кольорах і фактурах, про повернення амурського тигра, символу російської дикої природи “.

Тварини в їх середовищі Дорослий Переможець Гран-прі: «Обійми» Сергія Горшкова.

 ""

Тварини в їх середовищі Дорослий Переможець Гранд-титулу: Сергій Горшков “Обійми ”

Сергій обшукував ліс в пошуках амурських або сибірських тигрів в пошуках кращого місця для установки фотопастки. Він знав, що у нього мало шансів сфотографувати одного, але його рішення було прийнято. «З того часу я більше ні про що не міг думати», – каже Сергій. Через 10 місяців його відданість справі окупилася: він зловив рідкісний погляд на цього чудового тигра в його дикому середовищі проживання.

Ці самотні кішки обмінюються життєво важливою інформацією, такий як потреба в помічниках, залишаючи запах, волосся, сечу та інші маркери на видних місцях, включаючи стовбури дерев. На Далекому Сході Росії зберігається популяція близько 500 амурських тигрів, які займають фрагмент своєї колишньої землі. Під загрозою втрати місця існування і браконьєрства ці тигри знаходяться на межі зникнення.

Д-р Тім Літтвуда, виконавчий директор з науки та член журі Музею природної історії, додав: «У минулому столітті амурська популяція перебувала на межі зникнення, і сьогодні вона все ще перебуває під загрозою браконьєрства і вирубки лісу. Чудове видовище тигриці, її природне середовище вселяє в нас надію, оскільки недавні звіти показують, що їх число зростає завдяки цілеспрямованим зусиллям зі збереження. Завдяки унікальній емоційною силою фотографії ми нагадуємо нам про красу світу природи та нашої спільної відповідальності за його захист ».

Поведінка: ссавці високо оцінені: «Дитяча гра» Йосі Ешбол

 ""

Йоссі знав, що стадо гірських козлів щоранку слід одним і тим же маршрутом у пошуках води і їжі, тому він займав позицію ще до світанку. За сигналом з’явився козероги. Дорослі швидко обходили край обриву, але діти не могли встояти перед стрибками через яр як «гру», – згадує Йоссі. «Цей кілька разів замекав, потім набрався хоробрості».

Нубійський гірський козел – це різновид диких козлів. Вони живуть в скелястих горах, пустелях і чагарниках, збираючи трави та інші рослини. Популяція цих спритних істот скорочується. Причини ті ж, що та у багатьох інших видів: втрата середовища проживання, полювання і, зовсім недавно, засуха.

Переможець в області рослин і грибів: “Абсолютно несподівано” Габріеля Ейзенбанда

 ""

Габріель вирішив сфотографувати одну з найвищих вершин колумбійських Анд – Рітак ‘Ува Бланко. Однак його увагу привернули рослини senecio на передньому плані – яскраво-жовті квіти. Оскільки день був незвично спокійним, Габріель зміг знімати пливуть хмари без будь-яких розмитих рухів рослин.

Цей вид senecio належить до сімейства маргариток, яке зустрічається тільки в Колумбії. Він пристосований до екстремальних холодів Анд і процвітає на великих висотах, хоча і нижче точки, при якій сніг залишається на землі цілий рік. У рослини є протеїни в листі та щільний покрив з пухнастих білих «волосся», які не дають йому замерзнути.

Переможець конкурсу «Портрети тварин»: «Поза» Могенсен Троль

 ""

Мавпа-хоботок злегка нахилила голову і закрила очі. Вона позувала кілька секунд, як ніби в медитації. За словами Могенсен, ця мавпа, дика гостя на станції годування заповідника, була «самим невимушеним персонажем». Його мирне вираження абсолютно не схоже на все, що він бачив раніше.

У міру дорослішання цієї мавпи її характерний ніс буде сигналізувати про її статус і посилювати її крики. Ніс самця з часом може зрости настільки, що звисає зі рота господаря. Мавпи-хоботки, що мешкають тільки на Борнео і прилеглих островах, перебувають під загрозою зникнення: у зв’язку зникнення лісів, на них полюють в пошуках їжі та засобів народної медицини.

Схожі статті

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!