“Стара “, добра герань – вона у вас ще є?

Герань - давній фаворит садівників. Вони легко ростуть, барвисті і випромінюють прекрасний аромат. Ось як виростити герані в вашому домі!

Герань давній фаворит садівників. Вони легко ростуть, барвисті і випромінюють прекрасний аромат. Ось як виростити герані в вашому домі!

Хоча вони можуть зберігатися на відкритому повітрі в теплу пору року, герань зазвичай зростає в приміщенні взимку. Крім того, при достатньому освітленні вони можуть цвісти в приміщенні цілий рік.

Герань або Пеларгонія? Випадок помилковою ідентичності

Рослини, які ми зазвичай називаємо геранню, були завезені в Європу голландськими торговцями, які привезли їх з Південної Африки на початку 18 го століття. Оскільки ці нові рослини нагадували витривалих диких гераней, вже зростаючих в Європі, ботаніки помилково згрупували їх у один рід.

У 1753 році шведський ботанік Карл Лінней класифікував їх як рід Geranium. Пізніше було виявлено, що ці нові «герані» відрізнялися від європейських герані за формою своїх пелюсток, кількості тичинок і іншим факторам, вони були перекласифіковані в Пеларгонію, що означає «ніс лелеки» різко загострена форма їх насіння.

Однак їх початкове загальна назва застрягло, і ми все ще говоримо «герань», коли насправді маємо на увазі «пеларгонія»

Посадка

При покупці герані зверніть особливу увагу на колір і розмір. У здорових листя трохи буде знебарвлення на них або під ними, а стебла будуть міцними, а не грубими. Обов’язково уникайте будь-яких рослин з явними ознаками шкідників.

Помістіть рослини в горщики з дренажними отворами, щоб уникнути кореневої гнилі.

При посадці в контейнери використовуйте добре дренуючих горшечную суміш (не важкий, глинистий грунт). Герані не люблять рости в сирої, ущільненої грунті.

Для максимального цвітіння помістіть рослини в місце, де вони отримають 4 6 годин сонячного світла.

Догляд

Дайте грунті висохнути до деякої міри між поливами, а потім ретельно поливайте.

Взимку води набагато менше, але коріння не дають повністю висохнути. Герані найкраще проявляють себе, коли їм дається період спокою протягом зимових місяців, протягом яких вони використовують менше води і мало ростуть.

Щоб просунути кустистость і уникнути довгоногі, ущипніть стебла.

Протягом активних місяців вирощування удобрювати кожні 2 тижні. Використовуйте водорозчинне добриво в половину сили. Чи не удобрюйте взимку.

Герані можна пересаджувати в міру необхідності протягом весни, щоб освіжити.

Захворювання

Поширеними проблемами можуть бути слабке освітлення або занадто багато або занадто мало води. Листя стануть жовтими, що свідчить про те, що ви поливаєте занадто мало або занадто багато. У цьому випадку постарайтеся вирівняти полив і перемістити герані в більш світле місце.

Розмноження

Більшість гераней легко проростають з живців в грунті, крупнозернистому піску, воді, перліті або інших кореневих матеріалах, але не з добривами.

Використовуючи гострий, чистий ніж, зробіть похилий зріз на 10 см нижче кінчика стебла, над вузлом, де з’являється листя. Ображати трохи нижче вузла. Видаліть всі нирки, все, крім двох або трьох листів, і лістообразние заготовки біля основи стебел листя.

Загорніть обрізку стебла в газету або помістіть його в тінь на 24 години, щоб кінець зрізу був герметичним і не гнилим.

Помістіть стебло в горщик із зволоженою середовищем для вкорінення і зберігайте його в теплому тінистому місці протягом 2 днів. Після цього поставте на слабке освітлення. Зволожите середу тільки в міру необхідності.

Схожі статті

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.