Чоловік навчив сорок збирати пробки від пляшок, а тепер вони прибирають околиці (Відео)

Сороки досить розумні, як птахи - настільки розумні, що тепер подають приклад утилізації сміття.

Приголомшливо бачити, як тварини вчаться осмисленим трюкам. Звичайно, собака, яка може принести вам пиво з холодильника, теж прекрасна, але в сучасному світі ви повинні думати про щось більше.

Ханс Форсберг працює з робототехнікою над промисловими додатками для штучного інтелекту і придумав, як він може знайти хороше застосування своїм знанням і сім’ї диких птахів, що мешкають на його задньому дворі.

Тому він навчив доброзичливих сусідських сорок приносити пробки від пляшок в обмін на їжу за допомогою машини, яку побудував з нуля.

 ""

Сороки досить розумні, як птахи – настільки розумні, що тепер подають приклад утилізації сміття.

У Ганса є задній двір, на якому проживає пара сорок, які живуть там уже, здається, цілу вічність. Одного разу Ганс помітив, як цікаві маленькі створіння почали возитися зі складними замками на його вуличних ліхтарях. І тут виникла думка.

Сороки шукали парафінові свічки всередині ліхтарів – бо чому б і ні, як ворони, вони люблять красти, – але Ганс подумав, що ці птахи цілком можуть виконувати більш важливі завдання.

Тому він вирішив побудувати машину, за допомогою якої він буде навчати птахів збирати сміття навколо свого саду в обмін на їжу. Для нього це був не тільки свіжий новий проєкт, але і здавалося, що ніхто інший не пробував робити щось подібне раніше, бо в Інтернеті не було практичних рекомендацій, так що все залежало від нього.

Вчений-комп’ютерник Ханс Форсберг побудував автомат, який роздає їжу в обмін на кришки від пляшок.

Всякий раз, коли сорока упускає кришку пляшки в позначений отвір, вона отримує частування з дозатора.

Відео: отримання їжі за кришки

Сам проєкт містить кілька ключових компонентів і процесів. По-перше, диспенсер, наповнений їжею, наприклад арахісом і м’ясними шматочками. Кожен раз, коли сміття – в цьому випадку кришка від пляшки – поміщається в місткість, він видає один або два шматочки їжі.

Після того як підношення зроблено, їжа роздається і падає через трубку і воронку, з’єднану з основою з невеликим відсіком, звідки птах може її дістати.

В основній коробці знаходиться система Raspberry Pi з камерою для спостереження за всім, а також електроніка і детектори, підключені під столом, на які машина спирається, щоб обробляти та запускати роздачу їжі.

За кілька років він навчив місцевих сорок утилізувати кришки від пляшок, розкидані по околицях.

Дорослі сороки обережні, але молоді намагаються зберегти навколишнє середовище в чистоті.

Насправді проєкт набагато складніше, ніж те, що тут сказано, оскільки він також містить вібраційні двигуни, ряд дуже специфічних рухомих частин в дозаторі та навіть власний графічний користувальницький інтерфейс для реєстрації ходу і стану пташника. Детальніше про це ви можете прочитати в його розповіді про Хакстере.

Виявляється, цей проєкт працює вже кілька років, адже привчити сорок збирати сміття не так-то просто. Ганс пояснив, що спочатку йому потрібно було зацікавити птахів годівницею, регулярно годувати їх і переконати їх відвідати його під час патрулювання.

Це також було проблемою кожен раз, коли відбувалося найменша зміна пристрою, оскільки дорослі сороки ставилися до всього підозріло та обережно. Добре, що все це змінилося, коли у них з’явилося потомство. Курчата сміливіше підходять до машини та беруть участь в цій складній схемі утилізації.

У майбутньому він сподівається навчити їх прибирати інше сміття, наприклад, недопалки.

На цей час є одне пташеня, який повністю зрозумів, як працює система, і було важко на роботі збору пляшкових кришок для торгівлі їжі. Його брати та сестри ставляться до цього більш пустотливо, оскільки схильні красти нагороди з-під дзьобів працьовитих сорок.

Він сподівається перейти до інших речей, трохи більше і краще, ніж пробки від пляшок, – навчити птахів збирати впали фрукти, недопалки та інші речі на його задньому дворі, а також у всьому районі.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.